Drömstart och kämpainsats gav första segern

07 FEB 2015
Peter Enholm gjorde ÄIF:s andra mål i matchen.

Mål redan efter 17 sekunder. ÄIF Hockey fick en drömstart borta mot serieledande (!) Luleålaget Brooklyn Tigers City HF. Det slutade med första segern i division två. Älvsbyn vann till slut med 3-2 (2-1, 0-0, 1-1).
– En riktigt bra kämpainsats av hela laget, berömmer Mikael Johansson, lagledare.

Förste målskytt i matchen blev spelande tränaren Johan Grönlund som alltså visade vägen. Det målgivande passet fick han av Anton Öberg.

ÄIF utökade sedan till 2-0, efter 10:05, genom Peter Enholm assisterad av Robin Jacobsson. Brooklyn kunde dock reducera innan första periodpausen.

Mittenrundan blev mållös. Sex och en halv minut in i tredje perioden kvitterade sedan hemmalaget. Men Älvsbyn visade moral och replikerade snabbt. Mindre än minuten senare, 7:10, återtog laget ledningen genom mål av Magnus Lundström som alltså blev stor matchhjälte tillsammans med målvakten Peter Eriksson som storspelade och räddade 34 skott.

Peter Eriksson räddade 34 skott.

– Vi hade en hel del folk borta och spelade många unga A-pojkar. Men de gjorde det jättebra.

Steget från division tre till fortsättningsserien av division två efter nyår blev ganska stort. Före jul var ju ÄIF obesegrade.

– Men vi kommit närmare och närmare lagen i tvåan. Vi lär oss hela tiden, säger Johansson.

På lördagen kom alltså första vinsten i tvåan. Det bådar gott inför fortsättningen.

Johanson ger beröm till alla i laget med ett extra plus till målvakten Peter Eriksson.

Brooklyn vann skotten med 36-21. Men förlorade sin första match i fortsättningsserien. Besegrade av Älvsbyn!