Drag under sulorna i Luleå

09 FEB 2015
Skrivet av :

Under helgen har Dansdraget från Älvsbyn varit på plats i Luleå under PEAB GP, DM för Norr- och Västerbottens distrikt och en R-tävling

Danshelgen invigdes på lördagen med en rankinggrundande GP-tävling. Dansgolvet fylldes med dansare från 29 olika dansföreningar från Tanumshede på västkusten upp till Kiruna i norr. Danföreningen Dansdraget ställde upp med 11 dansare.

Trion Mikael Lundström, Moa Johansson och Lisa Lundström dansade dagen till ära för första gången i N-klass och det gick så bra att dom slutade på en 3:e plats i Dubbelbugg Vuxna B.

Av buggarna lyckades Göran Långström och Astrid Edin allra bäst. Dom tog sig till final och slutade på en mycket fin 4:e plats i Bugg 35+B.

I den smammanslagna klassen Bugg 35+A/Super A blev både Kjell Landström – Maria Engström och Roger Bergman – Mona Dahlberg 8:a.

I den superhårda klassen Bugg Vuxen B kämpade två nya vuxenpar plus ett par som tidigare gått upp. Bäst lyckades Linus Rönnerand LBS och Moa Johansson som slutade som 10:a, Mikael Lundström och Lisa Lundström blev 13:e och William Wikström och Julia Gudmundsson blev 15:e.

I Boggie Woogie VB/VA så tävlade våra nyvuxna Linus Rönnebrand LBS och Moa Johansson mot stentuffa konkurrenter och paret slutade på 10:e plats.

På söndag förmiddag träffades dansare från 9 olika föreningar i Norr- och Västerbotten för att göra upp om vilka par och triosar som från och med söndagen kunde titulera sig Distriktsmästare 2015 i respektive dansdisciplin.

I Boggie Woggie Vuxna blev det ett silver för Linus och Moa. Sen var det dags för dubbelbuggen och i Dubbelbugg Vuxna B blev Micke, Lisa och Moa 3:a

Allra sist på DM:et var var det dags för buggen. I Bugg Vuxen lyckades Micke och Lisa ta sig till final och slutade på en fin 6:e plats, Linus och Moa slutade strax utan för finalen på en 7:e plats och William och Julia på 10:e plats.

I Bugg 35+ blev det dubbel glädje. Roger och Mona blev 2:a och slog dansvännerna Kjell och Maria som slutade som 3:a.

Allra sist på söndagen drog R-tävlingen igång och här hade tränarna Maria Engström och Mona Dahlberg samt lagledaren Anna-Karin Lunström mycket svårt att hålla glädjetårarna tillbaks när alla 6 ungdomsparen gick vidare till semifinal och glädjen blev ännu större när det visade sig att 4 av paren även gick vidare till final.

I den sammanslagna klassen Bugg Barn R och Ungdom R segrade Viktor och Kajsa Nilsson. Linus Lagerlöv och Fanny Björk tog bronset, Alexander Dådring och Fanny Lundberg blev 5:a och Arvid Berglund och Ida Åhlund 7:a. Pontus Andersson och Viktoria Westerlund blev 10:a och Viktor Nilsson och Agnes Nilsson 12:a

I Boogie Woogie Junior R segrade Elias Johansson och Lisa Lundström och i Lindy Hop Junior R knep paret dessutom ett silver.

Text: Maria Engström

Foto: Ovan-Dansdraget och Nedan-Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.