Den Lyckliga Pessimisten drog fullt

24 FEB 2015
Skrivet av :

På tisdagskvällen drog komikern Jan Bylund och psykologen Mattias Lundberg mer än fullt hus på Forum (250 pers) när deras miniturné i Norrbotten besökte Älvsbyn.


Mattias Lundberg som är bördig från Älvsbyn som han lämnade för snart tjugo år sedan. Under kvällen bjöd de två upp för att ta kol på de senaste 30 årens stora myt, om det positiva tänkandet, baserat på deras bok ”Den Lyckliga Pessimisten”.

Jan Bylund försökte inför en fullsatt salong att pratar försiktigt p.g.a smärre ljudstörningar och fick rådet från publiken att ”pröva sätt micken längre från munnen” och svar blev ”den sitter fast i örat men vi är ju pessimister så vi väntar oss att sånt här ska hända.”

Snart kom man fram till att ”En föreställning om Lycka är en inre tillfredsställelse i livet. Pessimisten är en överlevare.”

Därefter fortsatte de med att ifrågasätta optimismen på ett humoristiskt sätt. Enat kom de två fram till att upprättelse för pessimisten är, – Vi måste ha pessimister för att hålla reda på optimisterna!

En timme och tjugo minuters stå-upp-filosofi med komik och många glada skratt. Man går upprymd ut ur salongen.

Läs tidigare skrivet här. 

Text: Elisabet Nilsson Singh

Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.