Vinterrally genom Älvsbyn

Jo, du läste rätt! Det är Norrlands Motorhistoriker, NMH som anordnar det populära veteranfordonsrallyt – Alterrundan den 7 mars – och förlägger årets färdväg genom Älvsbyn och kringliggande byar.

Det populära familjerallyt planeras gå genom Älvsbyn i år.

Det populära familjerallyt planeras gå genom Älvsbyn i år.

Rallyt är ett återkommande familjerally och öppet för fordon till och med 1985 årsmodel.
Starten sker från Älvsbyn vid Forum den 7 mars med samling kl nio på morgonen. Första ekipaget rullar iväg klockan 10.00 och färdvägen går sedan via Övrabyn, Nystrand, Fällforsen, Manjärv, Vistträsk, Lillträsk och Korsträsk och Såfors innan målgång och prisutdelning sker åter vid Forum igen.

En gammal Volvo LV 1939 kommer bland annat att visas vid samlingsplatsen för Vistträsk.

En gammal Volvo LV 1939 kommer bland annat att visas vid samlingsplatsen för Vistträsk.

Banans totala längd beräknas till 70 km och runt de kringliggande platserna finns tipsrunda med både barn- och vuxenfrågor.

NMH är en ideell förening av personer med motorhistoriskt intresse med syfte att främja bevarandet av äldre fordon i originalskick, för att därmed skildra motorismens kulturhistoria. NMH är den 12:e största föreningen i Motorhistoriska Riksförbundet där medlemsantalet för närvarande drygt 2600 st. AV dessa bedöms 1025 st tillhöra Norrbottenssektionen.

Rallyt är klassindelat i: Allmän, nyttofordon, mc och damklass. Minst fem anmälda krävs för att köra i klassen.
Mer info hittar ni på  www.nmh.se/norrbotten

TEXT: Sara Bohlin
FOTO: NMH

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.