Ulrik vann EM-brons

26 JAN 2015
Skrivet av :
Ulrik Norberg, bronsmedaljör i EM.

Ulrik Norberg, bronsmedaljör i EM.

Skidorienteraren Ulrik Norberg, Bergnästes AIK och tidigare elev vid idrottslinjen i Älvsbyn, vann EM-brons i stafett tillsammans med Markus Lundholm, OK Renen, och Martin Hammarberg, Sundsvalls OK. Medaljen var en stor skräll.

Norberg ingick i Sveriges andralag. Därför var inte förväntningarna på medalj speciellt höga före loppet vid EM i  Lenzerheide, Schweiz. Lundholm inledde starkt och lämnade över till Hammarberg som nionde lag. När Norberg gick ut på sista sträckan låg Sveriges andralag sexa.

Nordberg åkte snabbt upp sig i fältet.

– Jag kände att jag var trött och hoppades att de andra inte hade mer att komma med. Efter sista kontrollen kollade jag bakom mig och såg att ryssen var med, men att finnen fått släppa. Då visste jag att jag var på pallen. Men ryssen var för stark och jag hade inte mycket att säga till om i spurten, säger Nordberg, till Norrbottens-Kuriren.

Vann gjorde Ryssland med Norge som silverlag.

Sveriges förstalag blev sexa.
9–16 februari avgörs VM i Norge och då hoppas Norberg bli uttagen.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.