Snowparken tar form

14 JAN 2015
Skrivet av :

Wilhelm Broman från Snowparkconsulting har i veckan påbörjat bygget av Kanis Snowpark för tredje året i rad och hoppas på att den skall vara klar till torsdag så att det kan bli premiär då.

Det är ett stort jobb att flytta snö till de hopp som byggs och Wille lägger ner mycket på detaljer för att det skall pssa in i Kanis övriga profil.

Detta innebär lite större hopp med lite bredare hoppyta med möjlighet för de yngsta och rookies att hoppa bredvid de riktiga kicken och på så sätt säkerställs att kicken kan hållas i bättre skick och inte köra sönder den.

2015014_snowpark_anakim

Anakin Köppe

Nämnas bör att redan nu så finns en praktikant som följer Wilhelm Broman under uppbyggnaden av Kanis Snowpark. Han heter Anakin Köppe och är 10 år som vill utveckla Kanis ännu mer med de som i övrigt ”bor” i backen.

Fortfarande hoppas man från ledningen på Kanis se engagemang av ungdomar och att det bildas en förening som håller på med freestyle. Anakin Köppe han tar första steget.

Absolut perfekt vore ju en alpintförening som inkludera freestyle för förutsättningar finns.

2015014_snowpark_wille

Wilhelm Broman

Fakta:
Wilhelm Broman mer känd som ”Wille” är en Stockholmare som blev sjuk av betongen och hittade sin passion på snön. Numera arbetar han som snowpark konsult på internationell basis, med en extrem känsla för detaljer baserad i Åre. Var Medlem i den olympiska Slopestyle besättningen i Sotji.

Foto: Marcel Köppe

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.