Resa för bättre sammanhållning

14 JAN 2015
Skrivet av :

Eleverna på Älvsbyns gymnasium fick åka på en resa för bättre sammanhållning mellan avgångselever, här berättar de och tackar.

 

 

 

20150114_bodaborg_01

Ingången till Boda Borg i Skellefteå.

Måndagen den 15 december var det äntligen dags för alla treor på Älvsbyns Gymnasium att få åka på en härlig utflykt till Boda Borg.

Vi åkte med Granbergs buss och vid skolstart åkte bussen full med glada och pigga elever mot Skellefteå och Boda Borg. Målet med resan var att skapa bättre sammanhållning mellan avgångselever.

Väl framme så möttes vi av en grotta som vi gick in i och där började äventyret, vi fick en kort information och sedan var det dags att ta sig an äventyret. Många kluriga utmaningar både kluriga och fysiska som testade våra förmågor väntade i de olika rummen och lag om cirka 4 stycken fick samarbeta för att klara dessa.

Många glada och trötta elever fick två timmar senare ta en paus och få i sig lunch för att sedan ta sig ut ur grottan och återigen uppkopplas mot verkligheten för att sätta sig i bussen och åka tillbaka mot Älvsbyn. Majoriteten hade pratat med nya människor och fått ta del av nya intryck, där av verkade resan lyckad.

Resan arrangerades av eleverna på Samhällsprogrammet årskurs 3 på Älvsbyns gymnasium och genomföras med hjälp av stöd från Fritids- och Kulturchef Kjell Tegnerlund. Vi på samhällsprogrammet vill tacka den trevliga busschauffören Hans och självklart Rektor Helena Hansson.

Text o Foto: Rebecka Widman

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.