Populär ny maträtt provades

Älvsbyns kommun handlar lokalproducerad mat och på initiativ av kostchef Åsa Häggström la man lite extra fokus på det under fredagen som var.

Inne i Fluxens restaurang och i Älvåkraskolans matsal stod de lokala råvaruleverantörerna och serverade mat: pulled pork, resp pulled beef stod på menyn.

Martin & Servera, NyhlénsHugossons, Delikatessfabriken samt Polarbröd var de leverantörer som medverkade och dagen till ära såg man faktiskt en liten ökning bland matgästerna.

– Uppskattningsvis kom det närmare etthundra fler matgäster till Fluxen säger kostchef Åsa Häggström och tillägger att hon inte är främmande för att göra detta till ett återkommande arrangemang.

– Kanske kan vi utöka med fler leverantörer,  bjuda in Norrmejerier till exempel, avslutar hon.

 

 

 

Foto: Sterling Nilsson

Fakta: Pulled pork är en maträtt, oftast fläskkarré/bogblad av gris. Genom tillagning i låg värme – barbecue – under lång tid och med inflytande av rök erhålls ett mycket saftigt, mört och smakrikt kött

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.