Norrmejeriers VD slutar

19 JAN 2015
Skrivet av :
Bo Rasmussen.

Bo Rasmussen.

Efter nästan 25 år på Norrmejerier, varav 10 år som VD, har Bo Rasmussen sagt upp sig för att söka nya utmaningar. Han slutar den 12 juli 2015.

-Jag  har nyss fyllt 58 år och känner att det är dags att göra något annat, säger Bo Rasmussen.

– Norrmejerier är inne i en tung investeringsfas och 2015 kommer vara det tredje året i rad som vi investerar för mellan 100 – 150 milj kronor.  Mjölkbranschen kännetecknas just nu av en stor överproduktion internationellt som även påverkar den norrländska mjölkbonden negativt, säger Henrik Wahlberg, Norrmejeriers styrelseordförande, och fortsätter:

– Vi har byggt upp ett finansiellt starkt Norrmejerier för att orka igenom denna investeringsfas. Att investera nu och sedan kunna utnyttja det när marknaden vänder kommer bli en framgångsfaktor för de norrländska mjölkbönderna. Bo har bidragit till att bygga detta starka Norrmejerier under snart 25 år. Arbetet för att anställa en ny VD inleds genast,

Det beräknas ta mellan 6 och 12 månader innan en ny VD är på plats.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.