Hemmapremiär efter säsongens första förlust för ÄIF Hockey

14 JAN 2015
Skrivet av :
ÄIF Hockey föll i första matchen mot Malmberget när fortsättningsserien i division två inleddes. Nu väntar hemmapremiär på lördag. Då siktar Älvsbyn på seger och hoppas på bra publikstöd i Älvåkrahallen.

ÄIF Hockey föll i första matchen mot Malmberget när fortsättningsserien i division två inleddes. Nu väntar hemmapremiär på lördag. Då siktar Älvsbyn på seger och hoppas på bra publikstöd i Älvåkrahallen.

ÄIF Hockey förlorade bortamatchen mot Malmberget i division två med 4-9 (1-3, 2-4, 1-2). På lördag väntar hemmapremiär mot HC Luleå.
– Självklart märks det att motståndet i tvåan är betydligt tuffare än i trean, konstaterar lagledaren Mikael Johansson.

Före jul gick ÄIF Hockey obesegrade genom division tre och valde, efter ett spelarmöte, att gå upp i fortsättningsserien för division två. I omstarten förra lördagen fick Älvsbyn känna på hetluften.
– Roligt att vara igång med seriespelet igen men det märktes att vi inte spelat match på en månad, säger Mikael.

Malmberget tog snabbt ledningen med 3-0 i första perioden.
– Vi var inte riktigt med från början.

Sedan spelade ÄIF upp sig. Men det målmässiga avståndet till Malmberget blev för stort även om Älvsbyn började tredje perioden bra och hade lägen att reducera och skapa nerv.
– Vi hade behövt ett par snabba mål men när de inte kom så blev det att våldssatsa mot slutet. Det gav förstås Malmberget chanser att kontra.

Nu är dock ÄIF Hockey varma i kläderna och laget ser fram mot hemmapremiären på lördag klockan 14:00.

– Vi tar nya tag. Förlusten mot Malmberget känns inte allt för deppig. Vi visste att det skulle bli tufft. Nu siktar vi framåt, säger Johansson.

Älvsbyns målskyttar i matchen mot Malmberget var; Emil Lundberg, Mikael Kjerrulf, Anton Öberg och Samuel Lidström.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.