Älvsbyhus fortsatt störst

14 JAN 2015
Skrivet av :

260px-Alvsbyn_Alvsbyhus

Älvsbyhus är fortsatt största småhustillverkaren i Sverige, en topplacering som företaget haft under hela 2000-talet. Det visar statistik från Byggfakta över ansökta bygglov under 2014.

 

Älvsbyhus har 11 procent av totala antalet ansökta bygglov, vilket ger en första placering bland alla svenska hustillverkare. Hela marknaden har ökat sedan 2013, som var ett år med lågt byggande av villor. Hösten 2010 infördes bolånetaket, vilket direkt fick konsekvenser för många familjer att ekonomiskt klara av kontantinsatsen. Nu vänder marknaden igen och byggandet börjar komma igång. Älvsbyhus växer i takt med marknaden och säljer fler hus än 2013.

Bakom framgångarna ligger ett väl framtaget koncept där trygghet och enkelhet är ledord. Att bygga ett nytt hem är ett stort projekt, både tidsmässigt och ekonomiskt. Med Älvsbyhus får familjerna en kontakt, en leverantör, ett avtal. Och ett bolag som varit verksamt sedan 1944. Det borgar för trygghet och kvalitet.

Älvsbyhus har också ständigt utvecklat husprogrammet, både med nya husmodeller, standard och tillval.

Kundenkäterna som görs varje år där alla kunder får tycka till om upplevelsen av att köpa och flytta in i ett Älvsbyhus, visar att 96 procent kan tänka sig att rekommendera Älvsbyhus till vänner och bekanta. Vilket är en ökning sedan motsvarande undersökning 2013.

– Vi är enormt glada att läsa att så många av våra kunder är nöjda med sitt val av Älvsbyhus. Det ligger helt i linje med vår vision att skapa nöjda kunder och goda ambassadörer. Vi gläds med varenda familj som mår bra i sitt nya hem, vi vet att det är en stor och viktigt del av livet, säger Kent Johansson, VD Älvsbyhus.

– Att vi dessutom fortsatt är den största tillverkaren i landet ger oss extra stolthet och energi. Att vara störst är inte bolagets mål, det är en mycket positiv konsekvens och effekt av att vi har en fin produkt. Och det känns bra, avslutar Kent.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.