Älvsbybo föreslås som S-ordförande i Norrbotten

19 JAN 2015
Skrivet av :

Fredrik Lundh Sammeli 7Karin Åström frånsäger sig på egen begäran fortsatt uppdrag  som ordförande för Socialdemokraterna i Norrbotten. Hennes ersättare kan bli förre älvsbybon Fredrik Lundh Sammeli.
Länets arbetarekommuner har fram till 31 januari att nominera förslag till ordförande och styrelse för socialdemokraterna Norrbotten. I Luleå har dock valberedningen redan sin kandidat klar och föreslår Fredrik Lundh Sammeli som ny ordförande.
Lundh Sammeli är sedan 2006 riksdagsledamot och sitter bland annat som ordförande i socialförsäkringsutskottet och vice ordförande i riksdagens tvärpolitiska barnnätverk. Han är född och uppväxt i Korsträsk men bor numera i Luleå.
Valet av ny ordförande sker i mitten av april, på partiets distriktskongress i Kiruna.
Karin Åström, född 1953, blev riksdagsledamot 2004, då hon ersatte Anders Sundström. Hon var senaste mandatperioden ledamot i konstitutionsutskottet och suppleant i arbetsmarknadsutskottet.
Åström arbetade tidigare som socialsekreterare.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.