Älvsbybo föreslås som S-ordförande i Norrbotten

19 JAN 2015
Skrivet av :

Fredrik Lundh Sammeli 7Karin Åström frånsäger sig på egen begäran fortsatt uppdrag  som ordförande för Socialdemokraterna i Norrbotten. Hennes ersättare kan bli förre älvsbybon Fredrik Lundh Sammeli.
Länets arbetarekommuner har fram till 31 januari att nominera förslag till ordförande och styrelse för socialdemokraterna Norrbotten. I Luleå har dock valberedningen redan sin kandidat klar och föreslår Fredrik Lundh Sammeli som ny ordförande.
Lundh Sammeli är sedan 2006 riksdagsledamot och sitter bland annat som ordförande i socialförsäkringsutskottet och vice ordförande i riksdagens tvärpolitiska barnnätverk. Han är född och uppväxt i Korsträsk men bor numera i Luleå.
Valet av ny ordförande sker i mitten av april, på partiets distriktskongress i Kiruna.
Karin Åström, född 1953, blev riksdagsledamot 2004, då hon ersatte Anders Sundström. Hon var senaste mandatperioden ledamot i konstitutionsutskottet och suppleant i arbetsmarknadsutskottet.
Åström arbetade tidigare som socialsekreterare.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.