ÄIF Hockey väntar på första poängen

23 JAN 2015
Johan Grönlund gjorde ÄIF Hockeys mål.

42 skott – men bara ett mål. Det blev förlust för ÄIF Hockey i bortamatchen mot Luleålaget Stil med 1-5 (1-1, 0-4, 0-0).
– Chanser saknades inte men vi måste bli effektivare, konstaterar Mikael Johansson, lagledare.

ÄIF höll jämna steg spelmässigt. Detta skvallrar den totala skottstatistiken, 42-43, om.  Men under några kortare sekvenser av matchen tappade ÄIF skärpan. Exempelvis i andra perioden när Stil tilläts göra fyra mål. Två av dem kom inom loppet av en minut. Hemmalaget chockstartade dessutom och gjorde första målet redan i första bytet,
– Vi måste spela ordentligt och bra hela matcherna. Inte bjuda på lägen och falla igenom som vi gjorde i andra perioden, tycker Johanson.

Att motståndet i fortsättningsserien av division två skulle bli tuffare var ÄIF medvetna om.
– Det är lärorikt för oss att möta tuffare motstånd. Jag tycker ändå att vi står upp bra. Men målskyttet måste bli bättre även om Stil hade en duktig målvakt.

ÄIF har dock krigat bra och spelat jämt med övriga lag även om poängen uteblivit. Den 31 december väntar Brooklyn Tigers City HF på hemmaplan. Dags för första segern då..?