Två bilar krockade på viadukten vid Kanis

16 DEC 2014
Skrivet av :

UPPDATERAD: Strax efter klockan 17 på tisdagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut till en trafikolycka på järnvägsviadukten längs Lv 94 vid Kanis.

201412116_trafiol_017

Rv 94 avstängd närmare två timmar efter olycka.

Två bilar har krockat nästan front mot front, detta efter att bilen som kommit från Korsträsk hållet fått sladd och tappat kontrollen i det hala och mycket spåriga väglaget på platsen.

Totalt var tre personer inblandade i olyckan. En av dem klämdes fast vid kollitionen och fortfarande efter en timme var personen fortfarande inte losstagen. Tre ambulanser skickades till platsen och redan i ett tidigt skede försökte räddningstjänsten att få en helikopter till platsen, denna kunde dock ej starta på grund av dåligt väder.

De skadade personerna fördes därför med ambulans till Sunderbyn och skadeläget är ej känt. Under tiden som räddningsarbete pågick fick trafiken ledas om över Altuna industriområde till centrala Älvsbyn eller omvänt.

Först vid 1845 tiden släpptes avstängningen av Rv 94 och trafiken började rulla igen.

Uppdatering:
De skadade, en man 51 år och två kvinnor 50 respektive 49 år, samtliga hemmahörande i Älvsbyn, fördes till Sunderby sjukhus. Patienternas skador bedömdes som lindriga och de har flyttats till intensivvårdsavdelning.

 

Vad Älvsbyn Just Nu erfar så har det under dagen även hänt flera tillbud på samma plats som denna olycka. En bil har rammat broräcket efter ha fått ett kast och fått bärgas från platsen med stora plåtskador som följd.

Direkt efter olycka har även väghållaren hyvlat vägen med väghyvel över järnvägsviadukten och påbörjat mer hyvling längs Lv 94, som varit väldigt spårig under dagen i det aktuella området.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.