Talangerna från Älvsbyn som får motståndarna att falla som käglor

01 DEC 2014
Skrivet av :

käglorÄlvsbytalangerna Ludwig Ingerskog, 18 år och Johannes Granström, 20 år, gör succé i elitserielaget Bodens Bowlingsällskap. De får bokstavligen sina motståndare att falla som käglor. Den gångna helgen slog dessutom Ingerskog personligt rekord.

Ludwig Ingerskog slog personligt rekord i helgen.

Ludwig Ingerskog slog personligt rekord i helgen.

Det råder bowlingfeber i Boden. Klubben sägs ha den mest frekventa och högljudda hemmapubliken i Sverige. Bakom euforin står två unga älvsbykillar. Både Ingerskog och Granström bidrog stort när BBS kvalade till elitserien i fjol. Inte heller har de gjort någon besviken under säsongens spel i högsta divisionen.

Nu senast hade Bodens Bowlingsällskap hade en bra helg i Örebro. Bäst blev den för lagets juniorlandslagsman, Ludwig Ingerskog, som slog personligt rekord mot Kulladal med 1 026 poäng.

Bodens BS hoppades på tre poäng inför helgens elitseriesammandrag i Örebro. Så blev det efter seger mot Engelholm, oavgjort mot Göta och en förlust mot Kulladal.

– Det är vi nöjda med fast det hade kunnat bli mer, men tre poäng var okej, säger Ludwig Ingerskog, till NSD:s nätupplaga.

Johannes Granström gör också succé i elitserien med Bodens BS.

Johannes Granström gör också succé i elitserien med Bodens BS. FOTO: FACEBOOK

Hans 1 026 poäng mot Kulladal imponerar.
– Personligt rekord på match, berättar Ludwig och medger att det rullade på bra.

Resultatet i Örebro innebär att Boden parkerar i mitten av tabellen över juluppehållet. Målet för Bodens BS är att klara nytt kontrakt. Och så här långt ser det lovande ut. Laget kan till och med blicka mot slutspel.

Ludwig Ingerskog är bara 18 år och bor i Älvsbyn. Det gör även pendlings- och klubbkamraten Johannes Granström. Ännu två ungdomar som Älvsbyn kan känna stolthet över.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.