Succé för Christmas Coalie Camp

22 DEC 2014
Skrivet av :

Från fredag till måndag har det pågått träningsläger ”Camps” för hockeymålvakter i Älvsbyn, 16 st målvakter har erhållit fyra dagar varvat med träning, teori och kamratskap mot utveckling till nästa nivå.

20141221_campen_0387

Alexander i grå tröja med övriga tränare på Campen

Allt detta under ledning av målvaktstränaren Alexander Eriksson från Djurgårdens IF, Flemingsberg IK och Timrå Bauer hockeyskola, assisterad av Magnus Persson ÄIF:s målvaktstränare och Magnus Lidström och ett antal skottränare.

Alexander Eriksson är imponerad av det gensvar som getts till själva ”Campen” och ÄIF:s oerhört fina stöd, där dels 16 målvakter (Var 17 anmälda men en har hoppat av p.g.a sjukdom) från hela norra Sverige ställt upp för att få komma hit upp till Älvsbyn för att finslipa teknik, teori m.m.


Men minst lika mycket till den suport som getts på lokal bas där man får komma och jobba med det man tycker är allra bäst, säger Alexander Eriksson. Han har själv hållit på med målvaktsträning sen han var i 5-6 års ålder, så nu har det blivit 14 år som målvaktstränare.

Alexander Eriksson säger att han själv lär sig mycket nytt hela tiden, främst på mindre orter med det posetiva tänkandet och responsen för det man lär ut, och visst har han redan känt att ÄIF vill fortsätta med denna satsning på målvaktsträning kommande år och visst kan han ställa upp igen säger, Alexander Eriksson.

Magnus Persson som är målvaktstränare för hela ÄIF Hokey tillsammans med Magnus Lidstöm tycker att det är ett fantastiskt gensvar på Campen och att få hit 16 grabbar som vill lära sig mer är kul. Det var i somras som Magnus Persson träffade Alexander Eriksson i Timrå. Där idén föddes om denna Camp och nu står vi här med en Camp i fyra dar, som hittills bara gett ett gott gensvar. – Nu skall vi efter dessa dagar ha en utvärdering för att känna efter vad alla tycker, en fortsättning är nog inte helt otänkbar säger, en nöjd Magnus Persson.

Tränarstaben vill även framföra ett stort tack till skottränare och övriga funktionärer som gett Campen det fina betyget.

FOTO: KRISTER PALM

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.