Silverkant på rikstävling

04 DEC 2014
Skrivet av :

Älvsbygymnasterna Linnea Åberg och Jenny Knuts tog varsitt silver i grenarna bom respektive fristående på Höstpokalen i Stockholm. Knuts kom sjua i mångkampen medan Åberg och klubbkompisen Kajsa Söderberg kom på delad tionde plats i deras sista redskapstävling för året. 

I lördags arrangerade All Star Gymnastics rikstävlingen Höstpokalen i Kvinnlig Artistisk Gymnastik i Stockholm. Där deltog 59 av Sveriges duktigaste gymnaster utanför landslaget, varav fem kom från Älvsbyn.

Älvsbygymnasterna hoppar in i Höstpokalen. Foto: Anna Nilsson

Älvsbygymnasterna hoppar in i Höstpokalen. Foto: Anna Nilsson

Två silver och tre topp-tio placeringar

16-åriga Jenny Knuts kom sjua i det tuffa motståndet och skördade en silvermedalj i grenen fristående samt hade femte bästa poäng på bom. 15-åringarna Linnea Åberg och Kajsa Söderberg delade på tiondeplatsen i mångkampen. Åberg tog en silvermedalj i grenen bom och kom sexa på fristående. Linneas svårighetsgrad på bom stod sig gott mot övriga Sverige, där endast en tjej hade högre utgångspoäng än henne.

– Jag är jättenöjd med min tävling, säger Linnea. Jag körde hjulupp i barr och tävlade på ett nytt, svårare hopp. Även om jag inte fick min hjulupp godkänd så körde jag den!

Älvsbygymnasterna på Höstpokalen Stockholm. Från vänster: Linnea Åberg, Jenny Knuts, Elise Pettersson, Elin Bergvall och Kajsa Söderberg. Foto: Anna Nilsson

Älvsbygymnasterna på Höstpokalen Stockholm. Från vänster: Linnea Åberg, Jenny Knuts, Elise Pettersson, Elin Bergvall och Kajsa Söderberg. Foto: Anna Nilsson

Elin Bergvall och Elise Pettersson från Älvsbygymnasterna slutade på 22:a respektive 39:e plats.

Nästa tävling för Älvsbytjejerna blir Anatoli Cup som går på hemmaplan den 13:e december.

Här kan du läsa tävlingens generalprotokoll

TEXT: BRITTMARI ÅBERG, ÄLVSBYGYMNASTERNA

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.