Seniorerna Pärlan har haft julfest

12 DEC 2014
Skrivet av :

Välbesökt julfest med stämningsfull sång, ja det lockade långt mer än hundra medlemmar till SPF´s julfest inne på församlingsgården.

Långt mer än hundra medlemmar valde att fira jul tillsammans på Församlingsgården. Festen inleddes med höjdpunkten: Luciatåg med Västermalms förskola. Många lucior, en stjärngosse och flera tomtenissar tågade in med glada stämningsfulla sånger. De bjöd på ett program som var alldeles strålande. Spontant och med inlevelse gladde de alla gästerna. Publiken visade med många applåder att de uppskattade det fina, väl genomarbetade programmet enormt mycket. Så bra de sjöng och så bra de hade lärt sig sitt program!

 

Seniorerna Pärlans stronge ordförande Per Nilsson tackade  förskolan och hälsade alla deltagare välkomna. Föreningen har fått många nya medlemmar, glädjande nog, och Nilsson informerade kort om en del aktiviteter som bedrivs och som kommer att återupptas efter nyår.

En kort betraktelse följde där Hans Lundström reflekterade över Taubes text ”Vem har sagt att just jag ska ha…” Alla vi som har haft fred i mer än 200 år, som har mat på bordet, varma hem måste  hjälpa mer olycksdrabbade i svåra tider;  en annan gång, i en annan tid kan förhållanden vara de motsatta. Kören sjöng Carolas Himlen i min famn

 

Hans Lundström, th med Annette Sundberg

Hans Lundström, th med Annette Sundberg

Ett dignande julbord serverades och under glam och stoj gjordes nästan rent på faten. Det är SPF:s festkommitté som står för det uppskattade arrangemanget.

  Festkommittén


Festkommittén

Seniorernas egen sångkör under Christina Nilssons ledning genomförde en halvtimmes klingande sångprogram där de ofta illustrerade jultexternas innehåll med medtagna attiraljer, stöpta ljus, träräfsa, flugsmällare, bjällror och klockor, ölsejdlar – ja, tomma!…

 

 

Kaffe med garnerade pepparkakor satt fint därefter.

Varma tack och stiliga blomsteruppsatser delades ut till många för deras insatser.

Lotterivinsterna på det välfyllda bordet hade en strykande åtgång, hantverk, böcker, prydnader, ätbart – ja, var det inte till och med så att församlingsgårdens egna inventarier av misstag strök med ????

 

Så blev det dags att gå hem och fira nästa fest – Nobelfesten på TV

 

Text o bild: SPF

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.