Lyckad hemvändarfest på Polar Hotel

26 DEC 2014
Skrivet av :

STORT MINGEL och BILDEXTRA: Årets Hemvändarfest den 25 december på Polar Hotel blev en succé. Redan innan dörrarna öppnades var det en lång förväntansfull kö, folket strömma in och det blev fort fullsatt med ca 350 gäster av alla åldrar.


Kvällen bjöds utav Dj musik av Emil Alm som briljerade så hela dansgolvet gunga. ”Man kunde nästan ta på den underbara stämningen i luften”

20141225_atervand_4

Alexander Öhman längst till höger 19 år från Vistheden Utflyttad till Hedemora för fem månader sedan var och hälsade på släkt och vänner vid jul och tog det ypperliga tillfället att gå ut på hotellets Hemvändarfest för att möta kompisar han inte fått träffa på länge. -Här träffar jag alla säger han med ett stort Leende på läpparna. När Alexander bodde i Älvsbyn tyckte han att det var hemsk och bestämde sig för att flytta till något nytt och så träffade han sin stora kärlek. Men när han bott borta har insett hur mycket han verkligen Älskar Älvsbyn och berättar att han nån gång kanske flyttar tillbaka. När han såg Älvsbyns skylt framför sig för någon dag sen blev han lugn och kände sig som hemma berättar han. Här står han med några utav hans närmsta vänner Simon Johansson och Erik Henriksson.

20141225_atervand_7

Jonathan Norman 21 år från Tvärån utflyttad till Umeå för 2 år sedan för att plugga till jägmästare besöker byn för att få fira jul med sin familj. Hemvändarfesten är ett måste för Jonathan, -här är det alltid skoj och man får träffa människor man inte skulle träffa annars säger han och ger tummen upp för Polar Hotel och skulle han få sätta betyg på dj:n Emil så är det 5 av 5 möjliga. (Det kallar jag suveränt) Det han saknar mest med Älvsbyn sedan han flyttat är att han aldrig behövde gå vilse och det var nära till allting. Visst är det lite fyrkantigt säger han och menar på att allt har alltid varit densamma, lite förnyelser skulle vad kul tycker han.

20141225_atervand_35

Kompisarna Viktor Olsson, Anders Berggren, Viktor Granberg, Josef Raad, Ellen Lennahl och Elias Andersson är glada att de får vara tillsammans. Josef Raad 23 år Från Irak har bott i Älvsbyn och sökt upphållstillstånd men fick aldrig något så han blev tillbaka skickad tillsammans med sin familj till sitt hemland år 2012. Hans familj bestämde sig ganska snabbt därefter att söka upphålstillstånd i Tyskland och där kom turen på deras sida. Men den enda platsen HEM för mig är Älvsbyn, har alla underbara vänner här och det finns alltid något roligt att göra, jag saknar Älvsbyn och alla människor här säger han med lite nedstämd röst. Josef tyckte det var suveränt att Polar Hotel anordnar hemvändarfest så han fick träffa alla gamla kompisar och ha roligt.

Mingel TEXT och FOTO:  åsabränÅsa Brännmark

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.