Le Micke – ni leder ju serien

07 DEC 2014
Micke Johansson, lagledare i ÄIF Hockey, kan glädjas över ytterligare en seger även om hans blick på denna bild verkar bestämd.

ÄIF Hockey vann seriefinalen borta mot Gällivare med 6-3 ( 3-0, 2-2, 1-1).
– En av våra bättre matcher, njöt Mikael Johansson, lagkapten i Älvsbyn.

ÄIF inledde matchen exemplariskt och skaffade sig, något som Leif Boork skulle ha kallat, ett momentum. Det vill säga ett övertag. Något som resulterade i en ledning med 3-0 i första perioden.

Detta momentum höll i sig en bra bit i andra. ÄIF gick ifrån till 5-0. Men två baklängesmål i slutet av perioden skapade ändå en viss dramatik.
– Snygga mål av Gällivare men ändå onödigt av oss att släppa in de målen, summerar Johansson.

I början av slutperioden dödade Anton Öberg tillställningen genom att göra Älvsbyns sjätte mål efter 6:17.
– Sedan var det aldrig någon fara på taket, konstaterar Johansson.

Segern mot Gällivare gör att ÄIF Hockey rycker i toppen tillsammans med Boden. Segertåget fortsätter med andra ord för Älvsbyn och någon anledning att byta spår finns förstås inte.