Korsträsk lever upp

16 DEC 2014
Skrivet av :

Korsträsk byaförening får hela byn levande med ett ungt tänkande. Detta sker med hjälp av en bred bas i en livfull verksamhet, där de äldre leder verksamheten genom ett gediget styrelsearbete och byns yngre ser till att det blir verksamhet i byn.

– Det är lätt att leda och driva föreningen, den är nästan som ett självspelande piano, säger Håkan Nygren som är ordförande för föreningen.

Årlig byadag, träffar i byagård för möten och fest, bakning i bagarstugan, två resor till IKEA per år och återkommande bingospel är några av de verksamheter som ingår byaföreningens fasta aktiviteter under året.

De unga i Korsträsk har sedan aktiviteter med exempelvis; halloweenfirande med skattjakt, tacokväll med linedance, vollybollturnering, Moped Mudrace, Lucia, julgransplundring och mycket mer. Så sent som den 8 november piffade man upp byastugan med ny färg invändigt.

Kåre Henriksson är ledamot och ålderman sedan 1967 i styrelsen, Lena Grahn är ledamot och jobbar med ”Unga i Korsträsk” och Håkan Nygren är ordförande.

Kåre Henriksson är ledamot och ålderman sedan 1967 i styrelsen, Lena Grahn är ledamot och jobbar med ”Unga i Korsträsk” och Håkan Nygren är ordförande.

Sedan har man även breddat sitt arbete genom att ställa upp för det som är på väg bort, ta bara exemplet med rastplatsen i Korsträskviken som tömdes på sopstation och toalett för att det var för dyrt att hålla igång verksamheten. Nu har Korsträsk byaförening tagit hand om detta igen och nu har även rastplatsen blivit en liten pärla.

Även återvinningsstation i byn sköter man om liksom Korpens motionslådor och Bibbibackens bakval.

Ombyggnad av badplatsen i Korsträsk under förra året blev verkligen något helt extra, för det blev nästa fullbelagt under sommaren på playan. Där även många ifrån centralorten kom för att sola och bada.  En flytbrygga och nya picknickbord i den nya sanden höjde statusen betydligt.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.