Joakim tremålsskytt när ÄIF vann över Boden

10 DEC 2014
Skrivet av :
FOTO: KRISTER PALM

FOTO: KRISTER PALM

Boden kom med ett förstärkt lag till Älvåkra ishall och bjöd på tufft motstånd. Men hemmalaget ÄIF Hockey vann med 6-3 (2-0, 0-0, 4-3). Stor matchvinnare blev Joakim Lundqvist som gjorde tre av målen.
– Bra ishockey och roligt med så mycket publik, tyckte Mikael Johanson, lagledare i ÄIF.

20141209_0007-1

Han berömde motståndet.
– Bästa laget vi mött denna säsong.

Bodens division tre-gäng hade lånat en hel del spelare från föreningens förstalag i division två..
– Det märktes. Kul att få möta så tufft motstånd.

20141209_0008

Älvsbyn vann skotten med 48-25.
– Men det speglar inte matchbilden. Det var jämnare än vad skottstatistiken visar.

Älvsbyn hade en till synes betryggande ledning med 2-0 inför sista perioden. Men Boden kvitterade genom två snabba mål. ÄIF visade dock styrka och kom igen.

– En svängig drabbning som hade kunnat sluta hur som helst.

20141209_0380

Älvsbyn matchade 20 spelare. En av dessa säsongsdebuterade. Det var Joakim Lundqvist. Och vilken insats han gjorde. Jocke var riktigt spelsugen och satte tre av hemmalagets mål. Övriga målskyttar i ÄIF var Magnus Lundström, Anton Öberg och Mikael Kjerrulf.

– I dag svarade grabbarna för en fantastisk laginsats. Alla förtjänar beröm. Men Joakim Lundqvist är förstås värd ett litet extra plus i kanten liksom vår målvakt Peter Eriksson, summerade Johansson.

Nu väntar ett långt speluppehåll för ÄIF Hockey. Som serieledare finns möjligheten att hoppa på fortsättningsserien i division två. Men förmodligen väljer ÄIF att spela vidare i division tre och sedan försöka kvala sig upp.

– Ingenting är bestämt. Men visst lutar det åt att vi fortsätter i trean. Målet är emellertid att ta sig upp till division två.

Se bildspel av Krister Palm nedan:

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.