Joakim tremålsskytt när ÄIF vann över Boden

10 DEC 2014
Skrivet av :
FOTO: KRISTER PALM

FOTO: KRISTER PALM

Boden kom med ett förstärkt lag till Älvåkra ishall och bjöd på tufft motstånd. Men hemmalaget ÄIF Hockey vann med 6-3 (2-0, 0-0, 4-3). Stor matchvinnare blev Joakim Lundqvist som gjorde tre av målen.
– Bra ishockey och roligt med så mycket publik, tyckte Mikael Johanson, lagledare i ÄIF.

20141209_0007-1

Han berömde motståndet.
– Bästa laget vi mött denna säsong.

Bodens division tre-gäng hade lånat en hel del spelare från föreningens förstalag i division två..
– Det märktes. Kul att få möta så tufft motstånd.

20141209_0008

Älvsbyn vann skotten med 48-25.
– Men det speglar inte matchbilden. Det var jämnare än vad skottstatistiken visar.

Älvsbyn hade en till synes betryggande ledning med 2-0 inför sista perioden. Men Boden kvitterade genom två snabba mål. ÄIF visade dock styrka och kom igen.

– En svängig drabbning som hade kunnat sluta hur som helst.

20141209_0380

Älvsbyn matchade 20 spelare. En av dessa säsongsdebuterade. Det var Joakim Lundqvist. Och vilken insats han gjorde. Jocke var riktigt spelsugen och satte tre av hemmalagets mål. Övriga målskyttar i ÄIF var Magnus Lundström, Anton Öberg och Mikael Kjerrulf.

– I dag svarade grabbarna för en fantastisk laginsats. Alla förtjänar beröm. Men Joakim Lundqvist är förstås värd ett litet extra plus i kanten liksom vår målvakt Peter Eriksson, summerade Johansson.

Nu väntar ett långt speluppehåll för ÄIF Hockey. Som serieledare finns möjligheten att hoppa på fortsättningsserien i division två. Men förmodligen väljer ÄIF att spela vidare i division tre och sedan försöka kvala sig upp.

– Ingenting är bestämt. Men visst lutar det åt att vi fortsätter i trean. Målet är emellertid att ta sig upp till division två.

Se bildspel av Krister Palm nedan:

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.