Hobbiten har gått i mål – säcken är delvis knuten

10 DEC 2014
Skrivet av :

SPOILERVARNING: För två år sedan fick vi se hobbiten Bilbo Bagger lämna det lugna och trygga livet i byn Hobsala och bege sig ut på sitt livs största, och farligaste, äventyr tillsammans med dvärgkungen Thorin II Ekensköld och hans 12 dvärgkompanjoner. Målet var då att hjälpa Thorin återta sitt kungarike, Erebor, som blivit erövrat av den eldsprutande draken Smaug den gyllene. Två filmer senare kommer Femhäraslaget, som är den sista delen i hobbittrilogin.

I Femhäraslaget får vi följa Bilbo och gänget tiden efter det att draken blivit dräpt och Thorin tagit sin rättmätige plats som kung under berget. Under filmens gång får vi se protagonister som blir antagonister, kärlek som frodas, sorgetårar som faller och gamla fiender som kommer tillbaka.

Förutom att en fantastisk historia berättas bjuder även Peter Jackson & Co på otroliga specialeffekter, superb skådespeleri, vackra vyer och härlig musik när säcken knyts ihop och hobbiten vandrar hem. Nästa del av historien utspelar sig flera decennier efter Bilbos hemkomst. Men det är en annan historia.

Filmen Femhäraslaget visas 14 december klockan 19:00 i biografen på Forum.

Fakta:

Hobbit: Femhäraslaget (The Hobbit: The Battle of the Five Armies)

Äventyr/Fantasy

Från 11 år

Regi: Peter Jackson

Medverkande: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Luke Evans, Evangeline Lilly, Orlando Bloom mm

Budget: ~250 miljoner dollar

Längd: 2 tim 24 min

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.