Fritid & Kultur informerar om vinterns aktiviteter

12 DEC 2014
Skrivet av :

En vinter utan kultur- och fritidsaktiviteter är inte en riktig vinter i Älvsbyn. Likt tidigare år är schemat full av roliga saker, för både stora och små. Bland annat kommer Älvåkraskolans årskurs nio att arrangera sitt traditionella teaterprojekt, medan revygänget Äxter kommer att bjuda på Diggiloo-parodin Diggilejd.

Pelle Tott fortsätter att dela ut medaljer

Likt tidigare år kommer skidarrangemanget Pelle Tott-loppet att genomföras i Lomtjärnsparken den 27 februari. Tävlingen arrangeras för kommunens barn från förskoleålder till årskurs 3 och samtliga barn kommer att belönas med en välförtjänt medalj när de kommer i mål.

På plats kommer även ortens gymnasieelever att genomföra sin årliga snöskulptering, som startar redan den 26.

Chalmersspexet återvänder med gudomliga krafter

Ifjol gästades älvsbyborna utav nordens största amatörteater från Göteborg, Chalmersspexet. Då bjöd de på en underhållande pjäs om diktaren Carl Michael Bellman och hans kamp mot rivalen Harlekin om platsen som hovpoet. Arrangemanget blev en succé och i år gör teatergruppen ett kärt återseende i biosalongen på Forum.

Pjäsen går av stapeln den 25 januari och i år får man följa den grekiska hjälten Herakles när han ska slutföra sitt 12:e och sista stordåd: att hämta den trehövdade vakthunden Kerberos från dödsguden Hades’ rike i underjorden.

Den lyckliga pessimisten kommer till Älvsbyn

Mattias Lundberg och Jan Bylund, författarna bakom boken Den Lyckliga Pessimisten, sätter nu upp en föreställning med samma namn. Den humoristiska föreställningen handlar om att avslöja optimistkonsulternas floskler och att erbjuda något annat, den lyckliga pessimismen.

– Pessimisten är en oönskad person, inte minst på arbetet. Felaktigt dras slutsatsen att pessimisten är en bakåtsträvande nej-sägare som aldrig vill följa med på after-work. En olycklig person. Det är fel och framför allt dumt. Det behövs lyckliga pessimister på våra arbetsplatser. De är de lyckliga pessimisterna som tänker efter lite längre och hindrar förhastade beslut, säger Mattias Lundberg.

Mattias Lundberg är född och uppvuxen i Älvsbyn. Han är legitimerad psykolog, legitimerad psykoterapeut, docent i psykologi vid Umeå universitet, författare, föreläsare och moderator. Själv säger han att han är tillfälligt bosatt i Umeå (sedan 15 år tillbaka).

– Norrbottningar sägs alltid vara på väg hem, frågan är bara när…

Ett som i alla fall är säkert är att den 24 februari 2015 klockan 19.00 kommer han hem till Älvsbyn, även om det bara är på ett kort besök på Forumbiografen med föreställningen Den Lyckliga Pessimisten.

Detta är bara en del av vad som händer under vintern. Fler arrangemang hittas på kommunens hemsida www.alvsbyn.se/evenemang.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.