”Ett stort misstag! ”

07 DEC 2014
Skrivet av :
Matilda-WiklundEn tredjedel av Arbetsförmedlingens kontor hotas av nedläggning. Ett av dessa är Älvsbyn. Matilda Wiklund, gruppledare för centerpartiet, har reagerat starkt på förslaget. I en insändare kallar hon förslaget för ett ”Dråpslag mot landsbygden”.
Läs hela hennes insändare nedan:
Det förslag som nu finns att lägga ner vart tredje förmedlingskontor är ett dråpslag mot landsbygden. Det är inte direkt kontoren i Stockholms innerstad som är nedläggningshotade. Det är lokala kontor i landsbygd och glesbygd som drabbas.
Det är med stor oro vi i Centerpartiet ser att kontoret i Älvsbyn är ett av de nedläggningshotade kontoren. Ett förändringsarbete inom Arbetsförmedlingen, kan vara bra men att göra en så dramatisk neddragning utan att ha alternativen på plats är ansvarslöst. Att inte ha lokal närvaro kan bli förödande för alla de som har särskilda behov av prioriterade insatser och behöver personligt stöd. Inte minst drabbar det unga, nyanlända och personer med funktionsnedsättning. Alla de grupperna som är längst från arbetsmarknaden.
Att tro att digitala lösningar räcker till och kan ersätta personlig kontakt, är att inte ta människors olika behov och förutsättningar på allvar! Det vore ett stort misstag när Älvsbyn är i ett läge då fler människor förväntas få jobb i och med gruvetableringen, och där unga och nyanlända behövs och måste snabbare komma in i arbete!  I slutet av året ska regeringen skriva nya instruktioner till sina myndigheter. Då måste Stefan Löfven sätta stopp för Arbetsförmedlingens beslut att överge landsbygden.” 
Matilda Wiklund gruppledare för Centerpartiet i Älvsbyn

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.