Det lyser i stilla gränder

21 DEC 2014
Skrivet av :

BILDEXTRA: Under detta tema bjöds det på körsång och julstämning av stora mått, när allt var över så blev det stående ovationer för dess genomförande.


Ett helt knippe med kända, nya och omarrangerade körsånger stod på programmet då Vidsel-, Älvsby kyrkokörer, kören Nya Toner bjöd upp.

Trion Kajsa Hansson, Ellen Lennahl och Ida Sundström, bjöd på ett antal färgstarka stämsånger som gick högt upp i tonregistren.

Mikael Ågren bjöd upp till ”O helga natt” även kallad Adams julsång på ett fullständigt praktfullt sätt, som fick håret att resa sig.

Musikern Lars Långström som förra året jobbade åt Älvsby Församling, var på återbesök från Skellefteå och bjöd på ett bedårande klarinettspel med många fantastiska arrangemang.

Kyrkoherde Tomas Lång höll i kvällens andakt och kvällens enda unisonta psalm.

Musiker Anette Jernelöf och Organist Kerstin Hansson säkra hand låg över hela Julkonserten i Älvsby Kyrka denna söndagskväll. Här kan man tala om att det gick hem i den totalt till bredden fylld kyrka och åhörarna gav stående ovationer och en applåd som hade svårt att tonas ned, som tack för kvällen.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.