Anatoli Cup för 43 gången

13 DEC 2014
Skrivet av :

BILDEXTRA: På lördagen arrangerade Älvsbygymnasterna Anatoli Cup för 43 gången, som då är en tävling i styrka och smidighet.

Två gånger per år arrangerar tävling och på lördagen tävling hadde 140 gymnaster från Arvidsjaur, Boden, Jokkmokk, Kiruna, Luleå, Umeå och Älvsbyn anmält sig

Tio grenar skall avklaras innan tävlingen är genomförd. Det är övningar som t ex armhävningar, benlyft i ribbstol, repklättring, stillastående längdhopp, löpning 20 meter, spagater och bryggor som ska visas upp.

Två gånger per år arrangerar Älvsbygymnasterna denna tävling i styrka och smidighet.

148 gymnaster från Arvidsjaur, Boden, Jokkmokk, Kiruna, Luleå, Umeå och Älvsbyn var anmälda till tävling, varav 140 kom att delta. Av dessa deltar 34 st för första gången medan en del andra har varit med betydligt fler gånger!

Tio grenar skall avprovas innan tävlingen är genomförd. Det är övningar som t ex armhävningar, benlyft i ribbstol, repklättring, stillastående längdhopp, löpning 20 meter, spagater och bryggor som ska visas upp. De tävlande är indelade i fem klasser för flickor och fem klasser för pojkar. Inga Veteraner är anmälda denna gång.

Tävlingen är framför allt till för att gymnasterna ska inspireras till att träna styrka och smidighet som är så viktigt i denna sport. Tanken är att de ska kunna mäta sina resultat med sig själva, för att få se sin utveckling från år till år. Allt eftersom gymnasten blir äldre anpassas övningarnas svårighetsgrad och det blir svårare och svårare att uppnå höga poäng.

I varje klass delas medaljer ut till de tre första. En vandringspokal, att behålla till nästa Anatoli Cup, delas ut till Cupsegraren på flick- respektive pojksidan. Cupsegrare blir den flicka och den pojke som har dagens högsta totalpoäng i hela tävlingen, oavsett klass. Samtliga som innehar inteckningar på pojk- respektive flickpokalen är anmälda till höstens tävling.

Gymnasterna belönas även för flitigt deltagande. De som deltagit sex, åtta eller tio gånger får en plakett. De som deltagit 15, 20, 25, 30, 35 etc. gånger får en pokal. Hittills har 929 personer deltagit i Anatoli Cup sedan starten i december 1993. Av dessa är 693 flickor och 236 pojkar.

Resultat

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.