Älvsbypärlor ger gåvor till dem som behöver det mest

Älvsbypärlor som gör gott i kommunen finns det gott om.

Ensamhet gör oftast ont, särskilt vid högtider och att kunna ge till behövande har blivit allt mer populärt, inte bara i Älvsbyn. Men visst känns det skönt att veta att det finns människor som värnar gott om andra i den egna hemkommunen. Älvsby församling bjuder in till jufirande i all enkelhet, älvsbybon Johanna Stenvall har samlat in flera hundratals julklappar, skänkta av välvilliga ortsbor och John Lindberg åker runt och tomtar hos familjer för 300 kronor. Pengar som sedan kommer att gå till kvinnojouren pärlan.

– Jag hade ingen aning om det här initiativet, utan läste om det på Facebook säger kvinnojourens ordförande Åsa Vedin och blir alldeles varm i hjärtat när hon tänker på det.

Det var Johns syster Marita Lundkvist som på den populära facebooksidan köpes/bytes sid/säljer i Älvsbyn la ut sin brors tomtetjänster och kommentarerna haglade in. Givetvis uppskattat, inte bara av dem som han med att boka in tomter på de tider som fanns till förfogande.

Över 1000 gåvor kom in vid årets julklappsinsamling.

Över 1000 gåvor kom in vid årets julklappsinsamling.

Julklappsinsamlingen för behövande i Älvsbyn har pågått i tre år. Först ut var Jennifer Johanson, och de senaste två åren har Johanna Stenvall

Det är andra året som Johanna Stenvall samlar in julklappar till Älvsbyns behövande.

Det är andra året som Johanna Stenvall samlar in julklappar till Älvsbyns behövande.

hållt i trådarna. Precis som tidigare år har det varit krav på att sakerna som lämnats in ska vara hela, funktionsdugliga rena. Under en månads tid var insamlingen öppen och Johanna berättar att ryktet spred sig snabbt.

– I år kom över tusen saker in, och jag vill tacka alla som på något sätt bidragit till detta, säger Johanna. För att underlätta själva inslagningen har Johanna lagt flera saker i samma paket. Klappar som hon sedan överlämnat till Älvsby församling för utdelning till behövande.

Mitt mål var att få in så många leksaker som möjligt för att kunna ge barn julklappar. Det finns många i vår kommun som lever i familjer där man av flera olika anledningar inte kan ge sina barn julklappar. Enligt mig har alla barn rätt till en bra jul.

– Vi är så otroligt tacksamma och julklapparna kommer att gå till väl behövande familjer, säger diakon Mona Hedman.

Mona själv medverkar vid dagens julfirande i församlingsgården, dit ett par hundra personer väntas komma för en stunds samvaro.

Carina Lundberg och Mona Hedman arbetar vid dagens julfirande i församlingsgården.

Carina Lundberg och Mona Hedman arbetar vid dagens julfirande i församlingsgården.

Jag avslutar där jag började: Det finns många älvsbypärlor som gör gott i vår kommun.

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.