ÄIF lirar och ler – tvåsiffrigt igen!

04 DEC 2014
ÄIF Hockey har kul just nu. Tvåsiffrigt två matcher i rad.

BILDEXTRA: ÄIF Hockey öser in mål. På onsdagskvällen blev det tvåsiffrigt igen. Denna gång borta mot Rosvik/Piteå. Seger med hela 11-3 (4-0. 0-3, 7-0).
– Stabilt första perioden. Nonchalant i andra. Godkänd i tredje, summerade Mikael Johanson, lagledare i Älvsbyn.

Anton Nilsson satte 3-0 och blev så här glad.

Egentligen påbörjades denna match den 2 november. Men den fick avbrytas efter en otäck skada på Björn Larsson i Rosvik/Piteå.

Älvsbyn ledde då matchen med 2-0. Ledningsmålet satte Mikael Kjerrulf redan efter tolv sekunder. Sedan hann Pär Larsson utöka till 2-0.

På onsdagskvällen återupptogs drabbningen med matchklockan ställd på dryga fem minuter och ÄIF i ledning.

Här har Anton Nyström precis gjort 4-0 och grattas av Erik Öhlund.

Älvsbyn fortsatte på den inslagna vägen. Innan första periodvilan hade Anton Nilsson och Anton Nyström ökat ledningen till 4-0.

– Stabilt, tyckte Johansson.

I andra perioden tog det tvärstopp för ÄIF.

Kanske gick det för lätt. I andra perioden tappade Älvsbyn skärpan totalt. Den ledning som såg så betryggande ut blev allt skörare. Slarv och nonchalans från gästernas sida innebar att hemmalaget kröp närmare. Inför avslutande perioden skilde bara ett mål, 4-3.

Gissar att ledarna i ÄIF hade ett och annat att säga till spelarna inför avslutningsrundan.

John Sundman gör 5-3 och då kunde ÄIF spela ut.

Ett tidigt mål efter 2:57 av John Sundman gav dock energin tillbaka. När sedan Fredrik Nordkvist i Rosvik/Piteå drog på sig en femminutersutvisning för spearing kunde ÄIF säkra segern. Gustav Öberg satte 6-3 och Anton Öberg 7-3 när Norberg satt på botbänken. Sedan var det proppen ur.

Ytterligare fyra mål gjordes av ÄIF Hockey genom John Sundman junior, Pär Larsson, Samuel Lidström och John Sundman den äldre som därmed satte sin andra fullträff för kvällen.

Peter Enholm en av de bästa på isen i denna match.

Den gångna helgen gjorde ÄIF tolv mål hemma mot Kiruna city. Laget har alltså producerat 23 mål på de två senaste matcherna.

John Sundman blev tvåmålsskytt. Här gratuleras han efter målet som betydde 11-3

Bäst i ett bra ÄIF (andra perioden undantagen) var Peter Enholm, Magnus Lundström, Samuel Lidström, Björn Marklund och Andreas Nyman.

Målvakten Peter Eriksson motade 24 skott och var bra.

Plus även till målvakten Peter Eriksson som inte kan lastas för baklängesmålen då han lämnades helt ensam.

Skott: Rosvik/Piteå 27 – ÄIF 53