Agnes blev ljusets drottning i Älvsbyn

11 DEC 2014
Skrivet av :

I en fullsatt kyrka hade älvsbyborna samlats för att ta del av kröningen av Älvsbyns Lucia 2014. I kyrkbänkarna väntade vänner, släktingar och nära anhöriga med spänning på att Åsa Vesterlund, Lions club skulle meddela vem som skulle tilldelas titeln. Mest förväntansfulla var förstås de nio luciakandidaterna, som stor uppradade framför altarringen.

Älvsbyns Lucia 2014_w

Lotten föll på Agnes Lidström och sedan själva kröningsceremonin avslutats bjöd luciatåget på vacker stämningsfull sång under ledning av Agnes Lind.

 

Solosång Alva Eriksson_w

Solist Alva Eriksson

 

Det var tolfte året i rad som Lions klubb i Älvsbyn korade Älvsbyn Lucia, och Sterling Nilsson gjorde sitt första offentliga framträdande i rollen som föreningens president.

Lions president Älvsbyn_w

Anders Lind påminde åhörarna om anledningen till dagens luciafirande som härstammar från 300-talet. Han berättade om jungfrun Lucia som älskade Gud över allt annat och som troligtvis led martyrdöden för sin tro. Efter sin död, som inföll den 13 december år 304 sedermera kom att helgonförklaras.

Anders och Emmy lind medverkade vid kvällens kröningsceremoni.

Anders och Emmy lind medverkade vid kvällens kröningsceremoni.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.