15 delar på Enar:s Guldkant

08 DEC 2014
Skrivet av :

Ordförande Robert Lidström från ”Föreningen till Enar Björkqvist minne”  hälsade alla årets mottagare av ”Enars Guldkant” välkomna på stipendieutdeling på Fluxen från ”Enar Björkqvist Minnesfond”på måndagen.


Enar Björkqvist var under 35 år verksam inom Missionskyrkan i Älvsbyn och hans outtrötterliga arbete med att anordna trivselkvällar, scoutverksamhet samt bössinsamlingar. I det tysta var Enar den som gjorde otaliga besök hos bl.a sjuka, ensamma och äldre, som då var hans sätt att vara medmänniska.

Efter hans död den 8 februari 2011 bildades ”Föreningen till Enar Björkqvist minne” som av ett par privatpersoner i Älvsbyn fått ta emot ett kapital till en fond (Enar Björkqvist minnesfond), vars avkastning varje år skall gå till stipendier för att fortsätta med Enar Björkqvist arbete att sprida lite Guldkant.

Med början under 2012 delades sju stipendier ut till glada mottagare, 2013 har skaran ökat till 10 st mottagare och i år delades 15 stipendier ut, fördelade på: Omsorgen, Solbacken, Gullvivan Nyberga, Fyrklövern Tärnstigen, Lärkan Ugglan, Svalan Ugglan, Tärnans dagverksamhet 2 a och b Ugglan, Loftet Ugglan, Loet, 3 c Nyberga, 3 a Nyberga, 2 Aktiviteter på Nyberga.

enar b

Enar Björkqvist

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.