Torsten kåserade om människor

16 NOV 2014
Skrivet av :

På söndagseftermiddagen hade ett trettiotal intresserade åhörare samlats på Mejeriet i Vistträsk, för att höra den tidigare tv-profilen från SVT Luleå, Torsten Åhlander kåsera om ”Människor jag mött”.


Torsten Åhlander som i dag är 85 år, reser fortfarande runt och håller kåseriföredrag. Drygt 140 föredrag har det hunnit bli genom åren.

Sedan studentexamen i Uppsala 1951 och officersexamen 1953 på Karlberg, så tjänstgjorde han på I 5 i Östersund mellan åren 1953 och 1955.
Därefter blev det arbete inom medievärlden med undantag för två års FN-tjänst. Han har arbetat inom press, radio och tv under nära 40 år samt även varit egen företagare.

Möten med människor har alltid intresserat Torsten och genom sina kåserier trollbinder han sina åhörare genom ett varmt berättarskap oavsett om det handlar om ”Hjärnan och minnesträning” eller ”Människor jag mött”.

På söndagen berättade han även om sin sommarbostad i Husavan och de människor som han mött i denna fantastiska byggd kring Arvidsträsk. Samt lite om sina dagliga motionsrundor om 5-6 kilometer på Bergnäset i Luleå med sin hund Ruffa.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.