Stickning på menyn

19 NOV 2014
Skrivet av :

Inne på Café Storgatan i Älvsbyn är det inte bara fika som gäller. Varannan måndag och torsdag kväll står också stickning på menyn. Älvsbybor, gamla som unga, möts upp för att skapa och umgås. 

Bakom idén till stickcaféet står Norrbottens hemslöjdsförening i samarbete med ABF. Verksamheten startade redan för tre år sedan. Men då höll man till i ABF:s lokaler på dagtid. Många unga hade dock svårt att komma och man bestämde sig istället för att börja med kvällsträffar här på caféet. Och allt fler börjar hitta hit.

– Vi har jättetrevligt här och vi blir fler och fler för varje gång. Det är olika personer som kommer och vi gör olika saker, pratar, får råd och tips av varandra säger veteranen Mona Sundh, som varit med sedan starten.


Stickcaféet är öppet för alla oavsett stickkunskaper. Och om man är sugen på att komma förbi finns information här på caféet om vilka dagar träffarna äger rum. En som hittat hit för första gången i kväll är Vivianne Norberg Danell.

– Jag tycker att det är ett jätteroligt initiativ. Kul att det händer olika saker här i Älvsbyn, säger hon.

Vivianne hade tidigare en period när hon stickade mycket, något som nu fallit i träda. Men hon hoppas att det här ska få henne att komma igång igen.

– Ja, en del säger att, jag kan inte komma för jag kan inte sticka. Men de har lärt sig att sticka strumpor och en del stickar filtar. Vi lär oss av varandra, säger Mona Sundh.

Text och videoreportage: Ingrid Fridesjö, Femmetastic Film

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.