Randolf tar Diggiloogänget till Pite Havsbad

29 NOV 2014
Skrivet av :
Randolf Eriksson och Diggiloos grundare Lasse Holm som samarbetat under många år. Först vid Storforsen och nu på Pite Havsbad.

Randolf Eriksson och Diggiloos grundare Lasse Holm som samarbetat under många år. Först vid Storforsen och nu på Pite Havsbad.

Randolf Eriksson, tidigare näringslivssekreterare på Älvsbyns kommun, hälsar alla älvsbybnor välkomna på Diggiloo i Piteå den 8 juli.
– Det blir ett bra startfält, lovar Eriksson som tidigare, flera år i rad, lockade den populära showen till Storforsen.

Diggiloo har kallats för Sveriges populäraste familjeshow och många år besökte turnégänget den vackra naturscenen vid Storforsen. Men förra sommaren valdes Pite Havsbad som spelplats i Norrbotten. Så blir det även i år.
– På Pite Havsbad finns ju plats för Diggiloos hela produktion. På grund av begränsat utrymme var showen alltid tvungen att bantas när de uppträdde vid Storforsen, förklarar Randolf som fortfarande har en stor del av sitt hjärta kvar i Älvsbyn och inte minst Storforsen trots att han numera bor i Umeå och arbetar åt Pite Havsbad Group.

– Jag tillbringade ju många år i Älvsbyn. Tankarna går ofta dit. Jag hoppas att någon arrangör kan ta sig an utescenen vid Storforsen. För det är en fantastisk spelplats. Och arrangemang behövs.

Fjolårets konsert på Pite Havsbad blev en dundersuccé.
– Vi slog norrländskt publikrekord, säger Randolf.

Kommande sommar gör Diggiloo även en show i Umeå den 10 juli.

Årets artister är spikade. Det blir en mix av rock, musikal och schlager, en folkkär skådespelare och en operasångare.

Jessica Andersson är med på Diggiloo-turnén i år igen. Hon trivdes bland klipporna intill Storforsen...men i år landar konserten på Pite Havsbad.

Jessica Andersson är med på Diggiloo-turnén i år igen. Hon trivdes bland klipporna intill Storforsen…men i år landar konserten på Pite Havsbad.

Startfältet 2015 består av följande ensamble; Eurovisionvinnarna Helena Paparizou och Charlotte Perrelli, rockiga Martin Stenmarck samt Diggiloos älsklingar Jessica Andersson och Magnus Johansson. De får under tunén 2015 sällskap av landets schlagernörd, skådespelaren Björn Kjellman.  Dessutom ansluter Melodifestivalaktuella Andreas Johnson och Magnus Carlsson, plus operasångaren Oskar Bly och musikalartisten Hanna Hedlund. Utöver dessa så medverkar i vanlig ordning musiker och dansare.

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.