Premiären avbruten efter otäck skada

02 NOV 2014
Skrivet av :
Björn Larson, spelare i Rosvik/Piteå, råkade ut för en otäck skada i seriepremiären mot Älvsbyn och matchen bröts. Då ledde Älvsbyn med 2-0. FOTO: EMELIE BERGLUND

Björn Larson, spelare i Rosvik/Piteå, råkade ut för en otäck skada i seriepremiären mot Älvsbyn och matchen bröts. Då ledde Älvsbyn med 2-0. FOTO: EMELIE BERGLUND

Älvsbyns seriepremiär borta mot Rosvik/Piteå avbröts redan i den sjätte matchminuten. Orsaken var en otäck skada på hemmalagets spelare Björn Larsson.

– Det var riktigt obehagligt, berättar Johan Grönlund, spelande tränare i Älvsbyn.

Larsson fick ett felskär i en kampsituation och åkte i hög fart in i sargen med huvudet före efter att ha jagat pucken i en icing-situation. Dessbättre föregicks inte olyckan av några ojustheter.

– Han var helt borta i flera minuter. Men vad jag hört kan han röra på ben och armar, säger Johan.

Björn Larsson fördes med ambulans till Sunderbyns sjukhus. Enligt vittnen och spelare på plats återfick han medvetandet men var groggy och pratade om allt utom ishockey. Själva händelsen hade han inget minne av.

Efter skadan valde båda lagen och domaren att bryta matchen. Älvsbyn ledde då matchen med 2-0. Ledningsmålet satte Mikael Kjerrulf redan efter tolv sekunder. Sedan hann Pär Larsson utöka till 2-0.

– Vi hade bra go i laget. Grabbarna var taggade och den korta tid vi hann spela såg det riktigt bra ut, säger Grönlund.

Vad som händer rent sportsligt är oklart.

– Domaren skulle prata med förbundet som tar beslut. Antingen tillskrivs vi segern med 2-0 eller också blir det omspel från den tid när matchen bröts, förklarar Grönlund.

En liknande incident inträffade i Coop Arena för ett par år sedan när HV 71-spelaren Oscar Sund skadades i en liknande situation. Fast den gången bröts matchen i mitten av tredje perioden. När HV 71 kom till Luleå för nästa match spelades den gamla först klart…

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.