Ny gymnastikdrottning korad

19 NOV 2014
Skrivet av :
Anna Nilsson, Kajsa Söderberg och Jenny Knuts sg till att Älvsbygymnasterna tog en trippel vid Norrlandsmästerskapen i Gävle. FOTO ELISABETH BERGLUND

Anna Nilsson, Kajsa Söderberg och Jenny Knuts såg till att Älvsbygymnasterna tog en trippel vid Norrlandsmästerskapen i Gävle. FOTO ELISABETH BERGLUND

Jenny Knuts övertog titeln som Norrlands gymnastikdrottning vid lördagens tävling, tätt följd av klubbkompisen Kajsa Söderberg. På tredje plats kom ytterligare en Älvsbytjej, Linnea Åberg. Samtidigt deltog tjejerna i Gävles egen tävling Julstjärnan och även där slutade Jenny och Kajsa på första och andra plats. Linnea kom fyra, några tiondelar efter Lovisa Blomén från Vänersborgs GF som tog sig in på tredje plats. 

Kajsa Söderberg och Jenny Knuts med pokalhorn efter dubbla triumfer i Norrlandsmästerskapen och Julstjärnan.

Kajsa Söderberg och Jenny Knuts med pokalhorn efter dubbla triumfer i Norrlandsmästerskapen och Julstjärnan.

Under helgen arrangerade Gefle GF sin årliga tävling Julstjärnan. I samband med detta gick även Norrlandsmästerskapet i Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Julstjärnan lockade ca 200 deltagare från olika delar av vårt avlånga land.

Jenny bommade inte

Julstjärnan Pokalen och Norrlandsmästerskapet var en och samma tävling, men vid Norrlands räknades deltagare från övriga Sverige ej in i slutresultatet. Knuts lyckades bästa av alla i båda tävlingarna och kom hem med guld i mångkamp, hopp och bom. Vid Norrlands lyckades hon även ta silver i barr. Söderberg knep andra platsen i mångkampen och guld i fristående vid bägge tävlingarna. På Norrlands tog hon dessutom guld i barr och brons på bom. Åberg kom trea på Norrlands och fyra på Julstjärnan samt tog silver i bom vid båda tävlingarna. Utöver det tog hon även brons i hopp på Norrlands.

– Jag är nöjd med min tävling, ett fall på bommen men annars rätt okay, säger Söderberg.

– Jag är också nöjd, ett fall på fristående men det var första gången jag tävlade på min nya serie. Annars gick det bra, säger Knuts.

Åberg instämmer:

– Det gick bra. Ett fall på helskruven på mattan och två fall på bommen (volterna). Hoppet var det som gick bäst.

Alice extra nöjd

Anna Nilsson tävlade för första gången sedan ett tag tillbaka p g a en knäskada och deltog på barr och bom med gott betyg.

– Jag är nöjd! Jättekul att vara med och tävla igen, även och det bara var två redskap. Hade ett fall på bommen, men jag körde piruett med högt ben på bommen för första gången på tävling och det gick bra, säger Anna.

Elise Pettersson och Alice Nyberg var också nöjda med sina insatser. Elise tog silver i hopp på Norrlandsmästerskapet.

– Jag tyckte allt gick bra och jag är extra nöjd med friståendet där jag nu har två volter, säger Alice.

Elin Bergvall fick lov att avbryta sin tävling efter två redskap p g a sjukdom men hade tredje bästa poäng i barr på Norrlandsmästerskapet.

Embla Lundström i Barr.

Embla Lundström i Barr.

Embla steg upp

Under lördagen tävlade Älvsbyns Frida Engman på Steg 5. Hon gjorde bra ifrån sig men missade satsbrädan på ena hoppet och fick därför inga poäng på redskapet. Det resulterade i  ett drastiskt fall i resultatlistan. Under söndagen tävlade Älvsbygymnasterna Carmen Efverström, Hanna Andersson och Elsa Lundberg på Steg 3. De gjorde alla en bra tävling och var nöjda. Träningskompisen Embla Lundström tävlade på Steg 4 och lyckades få de poäng hon behövde för få kliva upp en klass och tävla på Steg 5 nästa gång. Det är hon mycket nöjd över!

Carmen Efverström på barr.

Carmen Efverström på barr.

TEXT: BRITTMARI ÅBERG, ÄLVSBYGYMNASTERNA 

FOTO: ELISABETH BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.