Nära ögat – men ÄIF Hockey vann

09 NOV 2014
Skrivet av :
Många undrade vart pucken tog vägen..? Men den satt fastkilad i hemmamålvakten Andreas Öhlunds ansiktsmask. FOTO: KRISTER PALM

Många undrade vart pucken tog vägen..? Men den satt fastkilad i hemmamålvakten Andreas Öhlunds ansiktsmask. FOTO: KRISTER PALM

ÄIF Hockey dominerade hemmapremiären stort. Men laget var ändå nära ögat att tappa poäng. För duktige hemmamålvakten Andreas Öhlund var det en beskrivning i bokstavlig mening. Efter stor dramatik kunde dock ÄIF vinna över Pajala med 5-4 (2-1, 1-2, 2-1).

ÄIF Hockey fick jubla till sist!

ÄIF Hockey fick jubla till sist!

– Vi borde förstås ha avgjort matchen tidigare men Pajalas målvakt var oerhört duktig. Han svarade nog för årets match, säger Johan Grönlund, spelande tränare i ÄIF Hockey.

Hemmalaget spelade med stor fart och frenesi.
– Det kändes bra och större delen av matchen parkerade vi ju i deras zon, tycker Grönlund.

20141109_0106

Anton Nilsson är tillbaka på isen efter en skadedrabbad fjolårssäsong och blev tvåmålsskytt. På bilden grattas han av Erik Öhlund.

ÄIF Hockey sköt hela 47 skott på mål. Men Pajalas målvakt storspelade.
– Han svarade för monsterräddning efter monsterräddning.

Hemmapremiären slutade med seger över Pajala med 5-4.

Hemmapremiären slutade med seger över Pajala med 5-4.

Det höll på att bli ÄIF Hockeys fall. Men i slutet av tredje perioden kunde hemmalaget avgöra.
– Rättvist. Hela laget jobbade verkligen hårt för den är segern, berömmer Grönlund.

nara ogat

Matchens mest spektakulära händelse var dock ett stenhårt skott som ledde till att pucken fastnade i gallret på Andreas Öhlunds ansiktsmask.
– Han blev lite omskakad. Som var tur var nådde aldrig pucken hans ansikte, så efter att ha skakat av sig kunde Andreas spela vidare, berättar Grönlund som själv svarade för två mål.

Samuel Lidström gör mål.

Samuel Lidström gör mål.

Dubbel målskytt blev även backen Anton Nilsson. ÄIF:s femte mål gjordes av Samuel Lidström. Både Nilsson och Lidström tillhörde de främsta på isen liksom come-backande fotbollsbacken John Sundman som återigen knutit på sig skridskorna.

– Men alla i laget förtjänar beröm, tycker Grönlund.

FOTO: KRISTER PALM

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.