Medaljregn över Älvsbygymnasterna

11 NOV 2014
Älvsbyns lag högst på pallen. FOTO: ANDERS ÅBERG

Vid lördagens gymnastiktävling i Luleå kammade Älvsbygymnasterna hem hela 14 individuella medaljer plus ett lagguld! 15-åriga Linnea Åberg och Kajsa Söderberg tävlade Junior-DM för sista gången och avslutade med bravur. Åberg tog hem fyra guld och ett silver medan Söderberg fick ihop fyra silver och ett guld. De ingick även i det vinnande laget tillsammans med Elise Pettersson som slutade på tredje plats i mångkampen. I klassen JB vann Älvsbytjejen Alice Nyberg före klubbkompisen Embla Lundström.

Alice Nyberg avhopp från Barr.

Lördagens tävling bestod av 34 gymnaster fördelat på tre klasser. Älvsbygymnasterna hade deltagare i alla klasser och samtliga gjorde mycket bra ifrån sig. Flera av tjejerna tävlade på nya svårigheter och lyckades bra med detta. De mötte motstånd från Kiruna, Jokkmokk, Arvidsjaur och Luleå denna gång.

Ett glatt gäng på pallen under JDM i Luleå. 1:a Linnea Åberg. 2:a Kajsa Söderberg och 3:a Elise Pettersson.

Marginalerna på Linneas sida

Det skilde bara två tiondelar av en poäng mellan Linnea Åberg och Kajsa Söderberg i mångkampen, men guldet gick till Linnea. Hon lyckades även ta guld i samtliga grenar utom fristående där Kajsa gjorde en fantastiskt fin serie. Silver blev det alltså för Åberg på fristående liksom för Kajsa på hopp, barr och bom. Elise Pettersson kom trea i mångkampen samt på bom där hon lyckades genomföra en fallfri serie. Frida Engman som tävlade i klassen JDM för första gången kom på femte plats bland 13 startanden efter väl utförd tävling.

Embla Lundström blev tvåa.

Alice vann överlägset

I klassen JB vann Älvsbygymnasternas Alice Nyberg överlägset före Embla Lundström som klev in på andra plats. Träningskompisen Elsa Lundberg kom på sjätte plats i ett startfält med tio deltagare. I yngsta klassen JC lyckades Hanna Andersson komma in på åttonde plats av elva deltagare, efter att ha klarat en ny övning på friståendet.