Historiskt maktskifte på gång, eller..?

03 NOV 2014
Skrivet av :
Vilka får majoriteten i landstingsfullmäktige?

Vilka får majoriteten i landstingsfullmäktige?

“Vi har ett historiskt maktskifte på gång i landstinget. Vänstern avbryter förhandlingarna med socialdemokraterna och förhandlar med regnbågsallians. Frågan är inte avgjord ännu, omröstning väntar”, skriver Pär Jonsson, näringslivschef i sin blogg…

I kväll avgörs förmodligen hela frågan när Vänsterpartiet bestämmer sig för vilka de vill samarbeta med.

“Landstinget med sina 7 000 anställda har ett huvudansvar för sjukvården men arbetar även med kultur och regionens utveckling. De har exempelvis drivit frågan om regionsbildning. Vid maktskifte vill regnbågsalliansen satsa på bättre sjukvård på bekostnad av kulturen och regionens utveckling” fortsäter Jonsson.

Hela hans krönika hittar du här…

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.