Gränslösa möjligheter med 769,8 miljoner kronor i potten

19 NOV 2014
Skrivet av :
Gå över gränsen. 769.8 miljoner kronor ligger i potten.

Gå över gränsen. 769.8 miljoner kronor ligger i potten.

Ibland är det bra att gå över gränsen. EU uppmuntrar nämligen till samarbeten mellan norra delarna av Sverige, Norge och Finland. I potten finns 769,8 miljoner kronor som väntar på att fördelas till goda projekt.

Det handlar om EU-programmet INTERREG Nord. Det öppnar officiellt den 15 januari 2015. Då kan personer med goda gränsöverskridande idéer börja söka finansiering.

Iiris Mäntyranta på Länsstyrelsen i Norrbotten-

Iiris Mäntyranta på Länsstyrelsen i Norrbotten-

Under perioden, som stäcker sig fram till 2020, satsas 83 miljoner euro. I kronor motsvarar det 769,8 miljoner med aktuell växelkurs.

– Programmet ska förbättra möjligheterna till ekonomisk och social utveckling genom att stödja gränsöverskridande samarbeten i norra delarna av Sverige, Finland, Norge och Sápmi, säger Iiris Mäntyranta på Länsstyrelsen i Norrbotten, i ett pressmeddelande.

Länsstyrelsen är mitt uppe i lanseringen. Denna vecka var 170 deltagare samlade till en konferens i Tromsö där innehållet presenterades.

Programmet berör följande områden: forskning och innovation, entreprenörskap, kultur och miljö samt gemensam arbetsmarknad.

Området som berörs.

Området som berörs.

Källa: Länsstyrelsen Norrbotten

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.