Gränslösa möjligheter med 769,8 miljoner kronor i potten

19 NOV 2014
Skrivet av :
Gå över gränsen. 769.8 miljoner kronor ligger i potten.

Gå över gränsen. 769.8 miljoner kronor ligger i potten.

Ibland är det bra att gå över gränsen. EU uppmuntrar nämligen till samarbeten mellan norra delarna av Sverige, Norge och Finland. I potten finns 769,8 miljoner kronor som väntar på att fördelas till goda projekt.

Det handlar om EU-programmet INTERREG Nord. Det öppnar officiellt den 15 januari 2015. Då kan personer med goda gränsöverskridande idéer börja söka finansiering.

Iiris Mäntyranta på Länsstyrelsen i Norrbotten-

Iiris Mäntyranta på Länsstyrelsen i Norrbotten-

Under perioden, som stäcker sig fram till 2020, satsas 83 miljoner euro. I kronor motsvarar det 769,8 miljoner med aktuell växelkurs.

– Programmet ska förbättra möjligheterna till ekonomisk och social utveckling genom att stödja gränsöverskridande samarbeten i norra delarna av Sverige, Finland, Norge och Sápmi, säger Iiris Mäntyranta på Länsstyrelsen i Norrbotten, i ett pressmeddelande.

Länsstyrelsen är mitt uppe i lanseringen. Denna vecka var 170 deltagare samlade till en konferens i Tromsö där innehållet presenterades.

Programmet berör följande områden: forskning och innovation, entreprenörskap, kultur och miljö samt gemensam arbetsmarknad.

Området som berörs.

Området som berörs.

Källa: Länsstyrelsen Norrbotten

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.