Grannsamverkan

26 NOV 2014
Skrivet av :

UPPDATERAD: På onsdagskvällen genomfördes det första utbildningstillfället i grannsamverkan genom Älvsbypolisens  försorg på Forum.

20141126_grsamv_puff– Uppslutning var bra, det kom ca 50 intresserade till Forum och vi har fått till kontaktpersoner på några områden men förhoppningsvis leder detta till att vi lyckas rekrytera till övriga gator också, säger Robert Janeheim vid Älvsbypolisen. Redan under början av nästa år kommer vi fortsätta med fler delar av Älvsbyn.

Grannsamverkan går ut på att boende i ett område håller extra uppsikt över sina grannars bostäder och är uppmärksamma på vilka som rör sig i bostadsområdet. Forskning visar att grannsamverkan ger goda resultat.

Grannsamverkan är en metod som bygger på ett samarbete mellan de boende och Polisen. Syftet är att minska brottsligheten och öka tryggheten och trivseln i bostadsområdet. Det handlar främst om att förhindra bostadsinbrott, skadegörelse och fordonsstölder.

Uppstarten i Älvsbyn av grannsamverkan har efterfrågats efter alla höstens inbrottsräder i centrala Älvsbyn.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.