Granbergs Buss expanderar – köper anrikt bolag i Luleå

11 NOV 2014
Skrivet av :
Linus Granberg är VD i Granbergs Buss. Han får nu efter förvärvet av Brändöbussen en ännu större fordonsflotta att ansvara över.

Linus Granberg är VD i Granbergs Buss. Han får nu efter förvärvet av Brändöbussen en ännu större fordonsflotta att ansvara över.

Granbergs Buss i Älvsbyn förvärvar samtliga aktier i Brändöbussen AB, Luleå. Överlåtelsen sker den 1 december.
– Förvärvet av Brändöbussen passar oss väldigt bra och är helt i linje med våra offensiva expansionsplaner. Vi får nu en lokal närvaro i länets största stad, säger Boo Lindroth, styrelseordförande i Granbergs Buss.

 
Brändöbussen är ett gammalt välkänt och anrikt bussföretag som verkat i Luleå sedan starten 1953. Bolaget grundades av Elof Carlsson.
1978 bytte företaget namn till Brändöbussen och Jan Erik och Marianne Björklund blev nya ägare.
Brändöbussen ägs i dag av sonen Johan Björklund. Bolaget innehar ett 10-­tal bussar och kör linjetrafik, skoltrafik samt beställningstrafik gentemot föreningar, företag och privatpersoner.

Flotta på 42 bussar

Granbergs Buss blev åter ett norrbottniskt privatägt företag i mars 2013 då en ägarkonstellation bestående av Linus, Mats, Lars-­Erik och Johan Granberg samt Boo Lindroth köpte bolaget av Veolia Transport AB. I oktober 2013 förvärvade bolaget Arvidsjaur Trafik AB av Centrala Buss AB och nu görs ytterligare ett förvärv genom köpet av Brändöbussen AB.
­‐ Vi kommer nu att finnas etablerade i tre av de fyra orterna inom fyrkanten, nämligen Älvsbyn, Piteå samt Luleå. Förutom dessa orter finns vi även etablerade i Arvidsjaur. Vi är väldigt stolta och glada över att få förvärva ett så välrenommerat och välskött företag som Brändöbussen och vi ska vårda det på bästa sätt. Efter förvärvet av Brändöbussen förfogar vi över en bussflotta på 42 bussar placerade på fyra orter, säger Boo Lindroth.

”Blandade känslor”

Johan Björklund kommenterar försäljningen med blandade känslor:
– Att få chansen att sälja till ett annat familjeföretag som vill utveckla sin verksamhet gjorde att jag tog beslutet. Eftersom det är mina föräldrar som byggt upp bolaget under lång tid, frågade jag dem vad de tyckte och de gav sitt godkännande, om inte hade det inte känts bra. Granbergs tar över all personal så det blir ingen skillnad för dem. Jag önskar Granbergs Buss all lycka i framtiden.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.