Årets julklapp 2014

25 NOV 2014
Skrivet av :

Aktivitetsarmbandet blir årets julklapp 2014, enligt Handelns utredningsinstitut (HUI). Accessoaren mäter bland annat puls och kan också användas som stegräknare och den finns att köpa i Älvsbyn på Sportringen för ca 1000-1500:- beroende på funktioner.

20141125_ajulklap_001

Aktivitetsarmandet inte nytt, men försäljningen har rakat i höjden under året. Med den på sig kan olika aspekter av ens fysiska aktivitet – puls, steg, sömn med mera – registreras och sedan överföras till program på mobilen eller dator varifrån man kan välja att dela med sig av uppgifterna.

– Vi har tagit fasta på två trender. Dels den ihållande hälsotrenden där allt fler konsumenter blir medvetna om sambandet mellan hälsa och aktivitet, dels uppkopplingstrenden där vi gärna delar med oss av vår vardag, säger Carin Blom hos HUI.

HUI utgår från tre kriterier när årets julklapp ska utses. Den ska vara ny eller aktuell, säljas i stort antal exemplar och representera tiden vi lever i.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.