Älvsbyhund internationell champion

foxfury chabalym

Foxfury Chabalym ”Milli” med handler Mathias Nilsson (ekipaget till höger) blev C.I.B i Växsjö den 2 november.

Söndagen den 2 november fick Älvsbyfödda Foxfury Chabalym titeln C.I.B. – en titel som förr benämndes Internationell Champion. Chabalym, till vardags känd som Milli, blev bäst i rasen (BIR) vid den utställning i Växsjö där hon vann det sista CACIB (internationellt certifikat) som behövdes för titeln.
– Det känns jättekul, säger matte Carina Nilsson.

Vi har tidigare skrivit om Milli, som hävdat sig väl i utställningsringarna. Som 2013 års Köpenhamnsvinnare, Svensk, Dansk, Norsk och Nordisk utställningschampion, och DESSUTOM Svensk viltspårchampion, är hon ett klart bevis på att Solveigh Zachari, Korsträsk vet vad hon gör när hon föder upp dvärg- och kanintaxar. Kenneln FoxFury ägs av systrarna Solveigh Zachari och Maria Noren och ligger strax utanför Korsträsk.

FOTO: Carina Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.