Visionen ”Framtidsrika Älvsbyn” ett verktyg att hantera missnöje

03 OKT 2014
Skrivet av :

Anders Lindh, frilansande präst, kopplar i sitt senaste blogginlägg valanalyserna till visionen ”Älvsbyn det framtidsrika samhället”. 

Anders Lindh.

Anders Lindh.

”Analysen gäller främst SD:s framgångar. Huvudsumman av den är att SD:s framgångar är ett uttryck för ett tydligt missnöje med att frågor om landsbygd och inland inte tagits på allvar av de etablerade partierna. Främst då på riksplan”, skriver Lindh och fortsätter:

”Framgångarna är inte ett uttryck för att främlingsfientligheten ökat. Om detta är en rimlig analys på riksplan är det väl inte otänkbart att det gäller lokalt också. Ett lysande dokument för att hantera detta missnöje är den av kommunfullmäktige redan beslutade visionen ”Älvsbyn det framtidsrika samhället”. En vision som skall nå sin tydlighet 2030. Visionen utgör den idéplattform som parlamentariskt processats fram och som skall vägleda arbetet närmaste 15 åren.

Läs mer om Anders Lindhs tankar genom att klicka här…

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.