Ulrikas konstverk pryder shoppingpåsar

07 OKT 2014
Skrivet av :
Ulrika Weinz vinnande bidrag.

Ulrika Weinz vinnande bidrag.

Ett konstverk av älvsbyfödda Ulrika Weinz kommer att pryda shoppingpåsarna på Luleå airport. Hennes illustration ”Norrbotten är toppen” röstades fram av resenärer och besökare på flygplatsen.

– Skog, älv, hav, höga berg och ett rikt djurliv. Ljus och mörker. Frihet och utrymme. Norrbotten är toppen! beskriver Ulrika själv sitt verk.

I projektet Konst på påse fick fem norrländska konstnärer chansen att visa upp sina förslag i en utställning på Luleå Airport. Flygplatsens besökare och resenärer röstade sedan fram sina två favoriter, som nu trycks på de nya shoppingpåsarna: ”Norrbotten är toppen” av Ulrika Weinz och ”Gryning” av Victoria Andersson.

”Norrbotten är toppen” kommer att tryckas på flygplatsens stora påsar, medan ”Gryning” ska pryda de mindre. Shoppingpåsarna tas i bruk under hösten.

Ulrika Weinz, grafiker, konstnär, illustratör och musiker.

Ulrika Weinz, grafiker, konstnär, illustratör och musiker.

Ulrika Weinz föddes i Älvsbyn 1964 men är numera bosatt i Piteå där hon är verksam som grafisk formgivare och illustratör. Ett textilt förflutet gör sig nästan alltid hågkommet i hennes illustrationer. Hon har uppdragsgivare i hela Sverige och har bland annat illustrerat för Dagens Nyheter, Axess magasin och Norrbottens läns landsting. Ulrika spelar gitarr och sjunger i bandet John Henry som både 2009 och 2012 korades till svenska mästare i musikgenren oldtime/bluegrass.

Victoria Anderssons vinnande bidrag "Gryning" som ska pryda de mindre påsarna.

Victoria Anderssons vinnande bidrag ”Gryning” som ska pryda de mindre påsarna.

Victoria Andersson är född i Kiruna och numera bosatt i Luleå. Hon har en Master of Fine Art i textil konst från Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Med framför allt broderier och skulpturer deltar hon på utställningar runt om i Sverige, men hon har också gjort offentliga utsmyckningar i Kiruna och Haparanda.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.