Poesimelodier av unga fyllde Forum

15 OKT 2014
Skrivet av :

På tisdagen bjöd Norrbottensmusiken och Kulturskolan i Älvsbyn på storbandsmusik under temat ”Poesimelodier” för skolelever i Älvsbyn.


Norrbotten Big Band spelade och Britta Bergström sjöng tonsatta dikter av skolelever som valts ut, där kulturskoleelever i Norrbotten skrivit musiken, som arrangerats av Norrbotten Big Band:s medlemmar. Sju elever från Kulturskolan i Älvsbyn fick spela med bandet.

– Samarbetet och delaktigheten i denna typ av arrangemang är en viktig del för kulturskolans elever, säger musikläraren Börje Andersson. För de som sitter i publiken är detta ett sätt att för de unga att möta storbandsmusiken som kanske inte är dagens ungas favoritmusik.

Som vanligt när Norrbotten Big Band spelar så bjöds det på en formidabel musik och de urvalda diktena och musiken av kulturskoleelever som uruppfördes passade in i storbandets tappning, med underbar sång av Britta Bergström.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.