Paradise Hotel populärare än läraryrket

03 OKT 2014
Skrivet av :
Paradise Hotel populärare än läraryrket. FOTO: TV3

Paradise Hotel populärare än läraryrket. FOTO: TV3

Över 11 000 sökte till årets säsong av ”Paradise hotel” i TV3. Det var fler än ansökningarna till landets lärarhögskolor.

”Vi söker ofta genvägar till framgång. Tillfälligt kan vi lyckas men sällan i det långa loppet”, skriver Pär Jonsson, näringslivschef i Älvsbyn, och funderar i sin blogg över kändis-fenomenet som lockar allt fler yngre. 

Pär Jonsson

Pär Jonsson

Enligt siffror från universitetskanslersämbetet tog landets lärarhögskolor emot 10 198 förstahandsansökningar till gymnasie- eller grundskolelärare. Alltså tusen färre än till den beryktade dokusåpan där unga människor är beredda att låta sig förudmjukas och förlöjligas bara för att bli kända.

”Att bli lärare är attraktivt för individen och för landets utveckling, men än mer attraktivt för individen är att bli tillfällig kändis i en realitysåpa. Frågan är om det är lika attraktivt för landets utveckling?” undrar Jonsson i sitt inlägg med rubriken ”Livet är en skola”.

Läs mer här…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.