Kreativ strategidag gav utdelning

16 OKT 2014
Skrivet av :

På tisdagen genomförde näringslivskontoret på Älvsbyns Kommun tillsammans med Centek, Norrbottens Läns Landsting och Länsstyrelsen Norrbotten en strategidag för utveckling av besöksnäringen i Älvsbyn.

Deltagarna i Innovationsfabriken delades in i tre lag som under sex timmar fick jobba i innovationsprocesser inom besöksnäring och jobba fram förslag på hur man utvecklar besöksnäringen i Älvsbyns kommun.

Innovationsfabriken utmanade deltagarna att innovera en ny produkt/tjänst inom besöksnäringen i Älvsbyn som de sedan fick slutredovisas och bedömmas av en juru, som till slut enades om ett vinnande lag.

Vägen fram till denna produkt/tjänst vägleddes i olika moment fram av Mattias Bergström från Centek.

Efter slutredovisning av de tre lagen så tog jurun vid för att söka det vinnande förslaget och enades om följande motivering: – Genom att plocka fram det något unikt för Älvsbyn som skapar nya möjligheter för besöksnäringen och gör Älvsbyn till ytterligare en reseanledning. Ni vågar drömma och tänka stort. Prissumman var på 10 000:- som fördelas på vinnarna i laget och kom från  Centek, Norrbottens Läns Landsting och Länsstyrelsen Norrbotten.

20141014_inovation_segerbild
Det vinnande laget ”Dream Team” bestod av Annika Nyberg, Sara Bohlin, Magnus Bohlin och Robin Nilsson.

Förslaget är att skapa ett Filmmuseum i Älvsbyn, med anledning av all filmproduktion som genomförts i Älvsbyn under 1990 talet fram till i dag. En utbildningslinje i film/media samt en unik festlokal med film som tema.

Magnus Bohlin från det segrande laget ”Dream Team” är entreprenör och ägare av företaget Norrskenudden som verkar inom besöksnäringen sammanfattade dagen så här: -Jag hade förväntat mig större uppslutning från turistföretagarna, men tycker att det framkom bra idéer under dagen som nu kan ligga som underlag till en fortsatt utveckling av branschen.

Övriga förslag från de övriga var dels en SMS tjänst som aviserar dig då du kommer in till Älvbyn och ger möjlighet att ställa frågor om vad du vill veta och göra, samt det sista förslaget som är en APP till besökare.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.