Karin leder bötesligan

23 OKT 2014
Skrivet av :
Karin Nordberg, från Älvsbyn, är den mest bötesfällda spelaren i allsvenska Boden Handboll.

Karin Nordberg, från Älvsbyn, är den mest bötesfällda spelaren i allsvenska Boden Handboll.

Handbollsmålvakten Karin Nordberg, från Älvsbyn, gör succé i allsvenska Boden – på många sätt. Inte minst internt. Karin leder lagets bötesliga överlägset till lagkamraternas stora glädje.

 

Boden går som tåget i damallsvenskan. Laget är fortfarande obesegrade och den gångna helgen slogs publikrekord i hemmaarenan Hildursborg då nära tusen (967) personer löste entrébiljett.

När Karin presenteras på klubbens hemsida är de inledande orden: ”Från Älvsbyn? Behöver vi säga mer?”

Hon verkar vara lite av lagets clown. Kanske är det hennes glädje som smittar av sig på planen. För roligt åt Karin har lagkamraterna.

Kastade 43 Wunderbaum

Så skriver laget på sin Facebook-sida: ”Karin leder bötesligan i laget eftersom att hon alltid kommer försent till träningarna. Polisen tog nämligen bort hennes fartspärr från epatraktorn förra månaden. Hon blev så förbannad att hon kastade ut sin wunderbaum-samling i diket. Karin hade 43 stycken wunderbaum hängandes i fönstret.

Eddie Meduza och Monster

Karin får nu puttra på i 30 km/h från Älvsbyn. Men hon säger att det är soft eftersom att hon får dunka Eddie Meduza, Björn Rosenström och dricka ”Monster”. Förutom handboll älskar Karin att glida omkring på olika cruisingar runt om i Norrbotten, hänga på Sibyllagrillen i Älvsbyn och meka med kärleken (epan) i garaget.

1 300 kronor i böter

Som ni säkert har förstått har vi en intern böteskassa i laget. T.ex., om man är med i tidningen får man böta 10 kr, duschar man inte efter träning får man böta 20 kr, har man inte med sig frukt till träningen får man böta 10 kr osv. Och Karin är som sagt den som har mest böter i laget. Hon har fortfarande inte betalat förra månadens skuld då hela barnbidraget gick till ny kamrem, och eftersom att det är 100% ränta för försenad betalning, är Karins skuld uppe i 1300kr. Stackars gumman.

Smutsiga fingrar

Petra ger Karin skönhetstips...

Petra Söderström ger Karin skönhetstips…

Karin går gymnasiet, Fordonsprogrammet i Älvsbyn. Hon har alltid sådär smutsiga händer ni vet, ofta olja i ansiktet och luktar diesel. Petra är sjukt less på Karin och försöker nästan varje träning att ge hennes olika skönhetstips. De ska gå på opalen och dricka latte på torsdag och efter det har Petra bokat in Karin på fransförlängning. Gulligt va?”

Foto: Mats Engfors / Fotographic\

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.